Ruokapäiväkirja

Keventäjien ruokapäiväkirjan avulla voit arvioida syömiesi kalorien määrää sekä niiden kulutusta päivän eri aktiviteeteissa. Saat laajan ruokapäiväkirjan syömisen seurantaan sekä juuri sinulle sopivan liikuntaohjelman.

Keventäjien kalorilaskuri auttaa sinua seuramaan ravitsemus- ja liikuntatottumuksiasi. Jos sinulla on myös terveydellisiä haasteita, kohonnut kolesteroli, verenpaine tai/ja verensokeriarvot, terveyspäiväkirja mahdollistaa sinulle kokonaisvaltaisen seurannan, ja näet miten muuttamalla omia elintapojasi voit myös vaikuttaa yleiseen terveydentilaasi. Päiväkirjasta löytyvät osiot: Ruoka, Liikunta, Mittaus, Terveys ja Muistiinpanot.

Ruokapäiväkirja

Ruokapäiväkirja on mainio työväline selvittää omia tapoja ja tottumuksia, jotka ovat ehkä johtaneet ylipainoon. Hyvin ja huolellisesti täytettynä ruokapäiväkirja kertoo paljon ruokavaliosta, jolloin myös korjausliikkeitä on helppo lähteä tekemään. Keventäjien päiväkirja antaa sinulle jatkuvasti palautetta syömisestäsi.

Ruokapäiväkirjaan merkitään kaikki, mitä päivän aikana syödään ja juodaan. Hae ja tallenna päivän ateriat ruokapäiväkirjaan seurataksesi päivittäistä kalorinsaantiasi. Näet  helposti päivittäisen kalorisuosituksesi ja kokonaistilanteen. Voit seurata ruoan laatua eri ravintoaineiden osalta ravintopylväiden avulla. Lisäksi saat tietoosi syötyjen kasvisten, kuitujen, suolan ja juodun veden määristä palautetta, jotta voit seurata toteumaasi päivän saantisuosituksiin.

Liikuntapäiväkirja

Seuraa viikottaista liikunnan määrää ja laatua kirjaamalla liikuntapäiväkirjaan liikuntasi päivittäin. Liikuntapäiväkirjan näet liikunnalla kulutettujen kalorien vaikutuksen päivän kalorisuositukseesi verrattuna. Jos siis olet kuntoillut ja merkinnyt kuntoilusi liikuntapäiväkirjaan, näkyy se kaloriseurannassa miinuskaloreina. Voit siis syödä enemmän kun liikut!

Voit seurata liikunnan laatua pylväiden muodossa, jotka näyttävät sinun kuntotasosi mukaiseen viikko-ohjelmaan sisältyvät laatusuositukset. Pelkän kalorinkulutuksen lisäksi näet myös liikuntasti laadun, ja voit seurata vauhtiliikunnan, lihaskunnon, kestävyyden ja liikkuvuuden osalta viikottaista toteumaasi. Seuraamalla liikunnan laadun suosituksia, voit asettaa liikunnalle uusia tavoitteita kalorilaskennan rinnalle.

Mittaus

Suosittelemme, että punnitset itsesi vähintään kerran viikkossa esimerkiksi maanantaina. Voit halutessasi punnita itsesi useamminkin ja merkitä lukemat Päiväkirjan Mittaus-osioon. Suosittelemme myös, että mittaat vyötärönympäryksesi vähintään kerran kuukaudessa esimerkiksi joka kuukauden ensimmäisenä maanantaina.

Säännöllisesti mittaamalla ja punnitsemalla itsesi pystyt seuraamaan omaa edistymistäsi graafisesti. Saat graafisen käyrän myös painoindeksisi (BMI) kehityksestä.

Terveys

Voit halutessasi liittää päätavoitteesi rinnalle lisätavoitteeksi Terveydentilan kohentamisen. Näin halutessasi muista valita Oma profiilin luonnin yhteydessä haluatko seurata Verenpainettasi, Kolesteroliarvojasi ja/tai Verensokeriarvojasi. Muista asettaa profiilissa näille tavoite ja nykyarvot terveysseurannan pohjaksi.

Mittaa ja merkitse arvosi säännöllisesti päiväkirjaan seurataksesi liikunta- ja ruokailutottumuksiesi muutoksia yleiseen terveydentilaasi. Mittauksen voi tehdä lääkäri tai terveydenhoitaja terveystarkastuksen yhteydessä mutta kotimittaus oikein tehtynä on hyvä apu seurantaan.

Muistiinpanot

Päiväkirjan Muistiinpanot-osioon voit tallentaa itsellesi tärkeitä asioita ja huomioita. Kenelläkään muulla kuin sinulla ei ole näihin pääsyä.

Tutustu Keventäjiin tarkemmin täällä ja tule mukaan!

Liity Keventäjiin ja onnistu jo tänään. Liity nyt Hinnat
 • Määrittelet itse tavoitteesi
  Ohjelma laskee kalorisuosituksen, seuraa onnistumistasi ja muuttuu edistymisesi mukaan
 • Laaja ruokapäiväkirja syömisen seurantaan
  Lisäksi tuhansittain reseptejä ja omalle kaloritasollesi räätälöity menuehdotus
 • Mukanasi myös mobiilissa
 • Juuri sinulle sopiva liikuntaohjelma
  Lähtö- ja tavoitetasoosi sovitetut viikottaiset suositukset sekä paljon vinkkejä kuntoiluun
 • Et jää yksin!
  Kannustava yhteisö ja parhaat asiantuntijat tukenasi
 • Edullinen, alkaen 0,22 € / päivä
 

Tilaa Keventäjien kirje