Kuvaus
Tuotekuvaus
RUOKAVALIO KUNTOON! Kirjassa on käsitelty kattavasti kuvien avulla mitä pakkausselosteesta kannattaa lukea, syötkö tarpeeksi kasviksia ja huijaako lautasen koko syömään sinua enemmän.
Löydät myös vastaukset Hannalle usein esitettyihin kysymyksiin: Saako eineksiä syödä? Laihduttaako veden juominen? Mitä lisäaineita pitää varoa? Onko terveellinen ruoka kalliimpaa? Pitääkö sokeri karsia ruokavaliosta kokonaan pois?
Ravitsemusterapeutti Hanna Partasen kirja käsittelee asiantuntijanäkökulmasta ravitsemus- ja terveysuutisointia sekä suomalaisia puhuttelevista villityksistä proteiinibuumista luomuun. Median maailmassa uutisia sekä näkökulmia usein kärjistetään ja etsitään tarkoitushakuisesti vastakkainasettelua, jolloin tutkitun tiedon pääviesti hämärtyy ja fokus on jopa väärässä asiassa ihmisen terveyttä ajatellen.
Hanna pohtii myös nykypäivän asiantuntijuutta ja avaa maallikolle ravitsemustieteen haasteellisuutta, jotta ristiriitaistakin tutkimusnäyttöä olisi helpompi ymmärtää.
Totta kuitenkin on, että syöminen ja ruoan valinta tullut nykymaailmassa yhä haasteellisemmaksi. Ennen syötiin sitä mitä saatiin, nyt valitsemme asioita mitä emme syö. Ruoan valintaan vaikuttavat nykyisin saatavuuden, mainonnan ja hinnan lisäksi myös meidän arvomme ja asenteemme.
Sisällysluettelo
- Sitä syötiin mitä saatiin
- Palanen Suomen ruokahistoriaa
- Ruokamuisteloita
- Globalisaation vaikutukset syömiseen
- Palanen ravitsemustieteen historiaa
- Tieteen tekemisen taito
- Mielen voima
- Tulevaisuuden ravitsemustiedettä – pöpöjä ja geenejä
- Asiantuntijuus kriisissä
- Mutkikas media
- Optimaalinen vai riittävän hyvä ruokavalio?
- Onko nyt optimaalinen optimaalinen myös tulevaisuudessa?
- Perusta kuntoon ennen viilausta
- Paljonko D-vitamiinia purkista?
- Gluteeniko myrkkyä?
- Tappava maito?
- Kookosta kehoon?
- Onko terveellisesti syöminen todella kalliimpaa?
- Vesi vanhin voitehista
- Kahvit vertailussa
- Einestä vai omatekemää?
- Lyhyesti lisäaineista
- Suolat suosiossa
- Sokeri puhututtaa
- Jodi huolettaa – syystäkin!
- Smoothiet ja fruitiet
- Syömisen säätelyn problematiikka
- Älä aliarvioi kuitupitoisuutta vain värin perusteella!
- Syön paljon kasviksia – todellako?
- Pikainen patonki tai kiireisen kolmioleipä
- Salaattibaarin uhat ja mahdollisuudet
- Kolme erilaista tapaa syödä lähes suositusten mukaisesti
- Kasvisruokapäivä
- Vatsaystävällinen päivä
- Hiilihydraattitietoinen päivä
- Terveellinen ei tarkoita aina kevyttä
- Lautaset ja lasit uusiksi?
- Mielikuvat avuksi syömisen hallintaan
- Lopuksi
- Suositeltavaa luettavaa