Suomessa on tarjolla suuret valikoimat erilaisia eineksiä, pakasteruokia, puolivalmisteita ja ateriakastikkeita. Valmisruuat nopeuttavat myös kiireisen keventäjän arkea silloin, kun kello käy, eikä aikaa kokkailuun ole. Valmisruoka kilpailee silti altavastaajana kotiruoan kanssa, sillä vaikka ravintosisällöt näyttäisivät paperilla samanlaisilta, valmisruoka koetaan silti epäterveellisemmäksi.
Yksinkertaista vastausta ei kuitenkaan ole: parempi vaihtoehto on esimerkiksi tarjota eineksiä ja puolivalmisteita ja niiden kanssa vaikkapa salaattia, kuin korvata ateria pelkällä voileivällä, lihapiirakalla tai pizzalla. Tuotteita kannattaa myös vertailla ja tuoteselosteita opetella lukemaan. Valmisruokaa valitessa kiinnitä erityistä huomiota rasvan määrään ja laatuun sekä suolan ja sokerien määrään.
Keventäjälle kelvollisessa valmisateriassa on mieluusti rasvaa korkeintaan 5 grammaa sataa grammaa kohden. Plussaa on, jos suolaa on enintään 0,8 grammaa sadassa grammassa. Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Niiniharju testasi, löytyykö valikoimista ruokia, jotka täyttävät vielä kolmannen ja tärkeimmän kriteerin, eli maistuvat hyvältä. Lue Kristan testitulokset Keventäjien blogista!