Ruokapäiväkirjalle uskolliset keventäjät tuskailevat usein, etteivät pysty kirjaamaan ravintolassa syömiään annoksia ylös. Luottamus omaan arvioon kevyestä vaihtoehdosta ei riitä, ja pahimmassa tapauksessa koko ulkona syönti muuttuu rennosta sosiaalisesta tapahtumasta stressinäppylöiden nostattajaksi.
Netin uumenista löytyy kyllä erilaisia sivustoja, joissa on listattu esimerkiksi intialaisten, italialaisten tai meksikolaisten ravintolaherkkujen keskimääräisiä energiapitoisuuksia. Ruokien valmistustavat vaihtelevat kuitenkin ravintoloittain, joten luvut jäävät auttamatta karkeiksi arvioiksi.
Laihduttajalle ravintolassa ruokailu voi usein muutenkin olla vaikeaa, sillä ravintoloissa painonpudottajaa kohtaavat yleensä valtavat annokset täynnä rasvaa, sokeria, suolaa ja kaloreita. Miten nauttia hyvästä ruoasta terveellisesti ja ilman pelkoa ylimääräisistä kaloreista? Keventäjien asintuntija Krista Niiniharju selvitti asiaa blogissaan. Lue Kristan kokemukset!