Cambridgen yliopiston tutkijat laskivat, että jos miehet vähentäisivät päivittäistä lihansyöntiään 93 grammasta 53 grammaan, suolistosyöpien ja diabetestapausten määrä vähenisi 12 prosentilla ja sepelvaltimotautien määrä 10 prosentilla.

Naisilla kulutetun lihan määrä on jo muutenkin pienempi, joten myös lihan vähentämisen vaikutukset olivat maltillisempia. Tutkijoiden arvion mukaan naisten suolistosyöpäriski putoaisi noin kahdeksalla prosentilla, diabetestapaukset 7,5 prosentilla ja sydäntautitapaukset kuudella prosentilla, jos he söisivät päivittäin 30 grammaa lihaa nykyisen 54 gramman sijasta.

Punaisen ja prosessoidun lihan uskotaan aiheuttavan sydäntauteja sen sisältämän rasvan takia. Lihan rasva sisältää runsaasti kaloreita, ja sen liiallinen syöminen saattaa aiheuttaa kakkostyypin diabetesta. Sen sijaan runsaan punaisen ja prosessoidun lihan syömisen sekä suolistosyövän yhteyttä ei vielä täysin ymmärretä.

Asiantuntijat huomauttavat myös, että vähärasvainen punainen liha on myös tärkeä proteiinin lähde, kunhan sitä nauttii maltillisesti.

Lähde: The Telegraph

 

Tykkää Keventäjistä Facebookissa!

Lue lisää

Motivaatio kuntoon – näin onnistut laihdutuksessa... Löydätkö laihdutusmotivaation tasaisin väliajoin, mutta kadotat sen taas uudestaan? Lue Health.comin listaamat vinkit motivaation ylläpitoon.Motivaati...
Virkeä ja liikkuva ihminen jaksaa syödä hyvin Liikunnan ja unen määrä vaikuttavat ruokavalintoihimme. Riittävästi nukkunut ja liikuntaa harrastava ihminen jaksaa panostaa terveellisiin ruokavalint...
Lihominen saattaa johtua hormoneista – tutkimus va... Liikaa syöminen ei ehkä johdukaan tyhjästä vatsasta, vaan aivoista, esittää tuore tutkimus. Ylensyöminen ja siitä johtuva lihominen saattavat osittain...
Kaikki liikunta ei vähennä lihavuutta ja sydänrisk... Kevyt liikunta ei välttämättä auta lapsia säästymään ylipainolta ja muilta sydän- ja verisuonitautien riskitekijöiltä. Liikunnan on oltava riittävän u...