Mehuterapeutti Petra Sippola vannoo kirjassaan tuorepuristettujen mehujen nimeen. Mehut ovat ihana lisä kevyeen ruokavalioon, mutta ovatko ne tosiaan kokonaisia kasviksia ja hedelmiä terveellisempiä?
Keventäjien asiantuntija Krista Niiniharju kuuli noin vuosi sitten ensimmäisen kerran termin ”mehuterapia”, kun Petra Sippolan kirja ”Mehukas” julkaistiin. Sippola on Suomen ensimmäinen virallinen mehuterapeutti. Tutkintonsa hän hankki Englannista, jossa Natural Juice Therapisteja on enemmänkin. Raflaavasta tittelistä huolimatta mehuterapeutti ei diagnosoi sairauksia, eikä kirjoita (mehu)reseptejä, vaan neuvoo ja opastaa ihmisiä hoitamaan vaivojaan luonnonmukaisesti.
Kirjassaan Sippola hehkuttaa tuorepuristettuja mehuja, jotka ovat täynnä vitamiineja, mineraaleja, antioksidantteja ja entsyymejä. Niitä tarvitaan kehon optimaalisen terveyden tukemiseen ja ylläpitoon. Sippola korostaa, ettei kyse ole mistään uudesta ilmiöstä, sillä mehuterapiaa on ollut tarjolla jo vuosisatoja. Mehuterapeuttina hän uskoo, että korvaamalla epäterveelliset ruoat (roskaruoka, jalostetut elintarvikkeet, savukkeet, alkoholi, kemikaalit, sokerit ja puhdistetut rasvat) tuoreella ja terveellisellä, suurin osa ihmisen puutostiloista tai sairauksista paranee. Sivutuotteena saattaa jopa laihtua.
Krista selvitti mehujen väitettyjä terveysvaikutuksia. Millaisia havaintoja hän teki itse tehdyistä mehuista? Lue Kristan blogikirjoitus aiheesta.