Tutkimus: Punainen liha lisää kuolemanriskiä merkittävästi

Avatar

Punaista lihaa päivittäin syöneiden riski kuolla kasvoi noin 13 prosenttia. Etenkin lihajalosteiden runsas käyttö vaikutti tutkimuksen mukaan kielteisesti terveyteen: jos kyse oli lihavalmisteista, kuten makkaroista tai pekonista, riski kasvoi peräti 20 prosenttia.
Kuolleisuutta vähentävä vaikutus havaittiin silloin, kun punaisen lihan sijaan syötiin täysjyvätuotteita, siipikarjaa, kalaa, vähärasvaisia meijerituotteita, palkokasveja ja pähkinöitä.

Punaisen lihan määrän vähentäminen ruokavaliossa jo noin 40 grammaa päivässä edistäisi tutkimuksen mukaan merkittävästi terveyttä. Vähennys vastaa yhden ison pihvin poisjättämistä viikoittain.

Tutkimukseen osallistui yli 100 000 ihmistä, joiden ruokailutottumuksia ja terveyttä seurattiin yli 20 vuoden ajan.

Keventäjissä voit seurata päivittäisen ravintosi määrää ja laatua helposti. Liity nyt!


Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest