Näin helposti voit kuluttaa kymmeniä kiloja!

Kuva: Shutterstock

Arjen hyötyliikunta voi olla tehokasta rasvanpolttoa. Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, arkiliikunnan merkitys ihmisen energiankulutukselle on parhaimmillaan huomattavasti suurempi kuin vapaa-ajan liikuntaharrastuksen. Arkiliikunta nimittäin vaikuttaa pitkin päivää ja lisää energian kokonaiskulutusta, mikä on erityisen tärkeää painonhallinnassa.

Vaikka arkiliikunta kuluttaa tuntia kohden laskettuna melko vähän energiaa, se toistuu monta kertaa päivässä. Painonhallinnan kannalta liikuntaharrastus pari kertaa viikossa on melko vaatimaton energiankuluttaja arkiliikuntaan verrattuna. Hyötyliikuntaa olisikin hyvöä harrastaa mielellään päivittäin.

Näin voit lisätä arkiliikunnan määrää

Pyri lisäämään aktiivisuuttasi kaikessa, mitä teet: pyöräile tai kävele kaikkialle mihin voit ja valitse portaat hissin sijaan.

Liiku työpäivän aikana niin paljon kuin pystyt. Nouse ylös työpisteeltä aina kun mahdollista, kävele työkaverin luo sen sijaan, että lähettäisit hänelle sähköpostia. Pidä puolen tunnin välein minuutin tauko, jonka aikana venyttelet, jaloittelet ja vetreytät lihakseksi.

Suosikaa töissä kävelykokouksia tai pitäkää välillä palaverit vaikkapa seisten.

Siivoa kotisi vauhdikkaasti. Valitse sellaisia kotitöitä, jotka vaativat fyysistä aktiivisuutta: imuroi, pyyhi pölyjä, pese kaakelit, lattiat ja ikkunat. Pyri tekemään kaikki mahdollisimman tehokkaasti ja suurin liikkein.

Innostu leikkimään lastesi kanssa: lähde mukaan hippasille ja mukaan pihaleikkeihin. Lapset saavat hyvän mielen ja vanhemmat erinomaista liikuntaa sykettä nostavista puuhista.

Erilaiset puutarhatyöt kuluttavat runsaasti kaloreita. Tartu siis lumilapion tai haravan varteen aina, jos siihen on tilaisuus.

Jos teillä on koira, nauti sen kanssa viettämästäsi yhteisestä ajasta. Tee koirasi kanssa mahdollisimman pitkiä lenkkejä päivittäin.

Hyödynnä television katseluun käyttämäsi aika tekemällä samalla lihaskuntoliikkeitä.

Liity Keventäjiin ja onnistu jo tänään. Liity nyt Hinnat
 • Määrittelet itse tavoitteesi
  Ohjelma laskee kalorisuosituksen, seuraa onnistumistasi ja muuttuu edistymisesi mukaan
 • Laaja ruokapäiväkirja syömisen seurantaan
  Lisäksi tuhansittain reseptejä ja omalle kaloritasollesi räätälöity menuehdotus
 • Mukanasi myös mobiilissa
 • Juuri sinulle sopiva liikuntaohjelma
  Lähtö- ja tavoitetasoosi sovitetut viikottaiset suositukset sekä paljon vinkkejä kuntoiluun
 • Et jää yksin!
  Kannustava yhteisö ja parhaat asiantuntijat tukenasi
 • Edullinen, alkaen 0,22 € / päivä
 

Tilaa Keventäjien kirje