Tästä syystä sinunkin kannattaa harrastaa liikuntaa!

Liikunnalla on paljon muitakin kuin ulkonäköön ja laihtumiseen liittyviä hyötyjä. Kiinteytyminen onkin vain kuntoilun sivutuote. Paljon tärkeämpää on se, millaisia tuntemuksia liikkuminen herättää ja millaisia positiivisia vaikutuksia sillä voi olla elämääsi.

Jaksat enemmän

Liikunta vahvistaa sydäntä ja keuhkoja. Liikunnan harrastaminen auttaa erilaisissa arjen askareissa, sillä hyväkuntoinen ei hengästy niin helposti esimerkiksi portaita noustessaan tai kauppakasseja kantaessaan.

Hyvä yleiskunto auttaa myös jaksamaan paremmin töissä ja parhaassa tapauksessa selviät lisäksi terveenä pahimpien flunssakausien läpi.

Apua mielenterveyteen

Liikunta vähentää masennuksen ja stressin vaaraa: sen avulla voidaan sekä ennaltaehkäistä että lievittää erilaisia mielenterveyden häiriöitä. Urheilu rauhoittaa ja saa ihmisen jopa paremmalle tuulelle, sillä liikunta vapauttaa elimistöstä mielihyvää tuottavia endorfiinejä.

Lisäksi liikuntaharrastus tarjoaa haasteita, joiden voittaminen lisää tyytyväisyyttä ja uskoa omaan onnistumiseen.

Auttaa unettomuuteen

Liikunta on paras keino taistella väsymystä vastaan. Ulkoliikunnan tarjoama raitis ilma piristää ja urheilu auttaa nukkumaan paremmin.

Aktiivinen liikkuminen on yksi parhaista unettomuuden hoitokeinoista. Säännöllinen liikunta parantaa unenlaatua ja auttaa nukahtamaan nopeammin.

Parantaa terveyttä

Liikunnan avulla voi taistella kroonisia sairauksia vastaan. Säännöllisen liikunnan avulla voit ehkäistä muun muassa sydän- ja verisuonitauteja, osteoporoosia sekä aikuisiän diabetesta. Liikunta auttaa kontrolloimaan verenpainetta ja alentaa huonoa kolesterolia sekä sairastumisriskiä tiettyihin syöpämuotoihin.

Paino pysyy kurissa

Liikunnan avulla tietenkin myös paino pysyy kurissa. Liikunta parantaa rasva- ja sokeriaineenvaihduntaa ja on hyvä tuki myös painonhallinnassa. Liikkumalla ahkerasti kiinteydyt, ryhtisi paranee ja kehosi vahvistuu.

Itsetunto paranee

Liikunta vahvistaa itsetuntoa. Kun kilot karisevat ja kroppa voimistuu, itsetuntokin kohenee samassa tahdissa. Muista myös, että vaikka et laihtuisikaan, liikunnalliset harrastukset tarjoavat paljon onnistumisen tunteita! Liikunnan mukanaan tuoma tunne itsensä ja kehonsa hallitsemisesta on luo tyytyväisyyttä.

Liikunta parantaa seksielämää

Harvardin terveystieteiden tiedekunnassa tehdyn tutkimuksen mukaan 20-30 minuuttia päivässä urheilevilla miehillä oli jopa puolet vähemmän erektiovaivoja kuin niillä miehillä, joille liikunta ei maistunut. Teksasin yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan liikunnalliset naiset sen sijaan kiihottuvat muita nopeammin ja intensiivisemmin.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest