Järjestön mukaan Isossa-Britanniassa olisi mahdollista ehkäistä yksi seitsemästä mahasyövästä jos ihmisten suolan kulutus olisi suositusten mukaista.
Suomalaisten suositusten mukaan suolaa tulisi saada enintään viisi grammaa vuorokaudessa. Myös suomalaiset ylittävät saantisuosituksen reilusti: miehet saavat suolaa keskimäärin 10 grammaa ja naiset 7 grammaa päivässä. Suurin osa suolasta tulee valmiista elintarvikkeista ja ruuista. Suurimpia suolan lähteitä ovat makkarat ja muut lihavalmisteet, ruokaleipä, kotona ruoanvalmistuksessa käytetty suola, maitovalmisteet sekä kahvileipä.
Kohonneen syöpäriskin lisäksi runsas natriumin saanti kohottaa useimpien verenpainetta, mikä on yksi sydän- ja verisuonisairauksien aiheuttajista. Lisäksi suola lisää kalsiumin erittymistä virtsaan ja kasvattaa osteoporoosin riskiä.
Lähde: BBC