Luusto on kehon perusta – se kannattelee meitä, suojaa sisäelimiä ja mahdollistaa liikkumisen. Usein luuston terveyttä ei kuitenkaan tule ajateltua arjessa, ennen kuin ongelmia ilmenee. [...]
Sitrushedelmät ovat monelle ensimmäinen mielikuva raikkaudesta, vitamiineista ja terveellisestä välipalasta. Appelsiini, greippi, mandariini, lime ja sitruuna – kaikki ne ovat tunnettuja [...]
Sitruuna on yksi keittiön monikäyttöisimmistä raaka-aineista. Sen raikas maku tuo välittömästi piristystä mihin tahansa ruokaan – mutta sitruunasta saa paljon muutakin kuin makua. Se on [...]
Proteiini on yksi tärkeimmistä ravintoaineista, ja sen saanti kiinnostaa erityisesti aktiivisesti liikkuvia ja painonhallinnasta huolehtivia. Kaupan hyllyt pursuavat proteiinipatukoita, juomia, [...]
Aronia, eli marja-aronia, on yksi pohjoisen luonnon piilotetuista aarteista. Vaikka se ei ehkä ole yhtä tunnettu kuin mustikka tai puolukka, aronian terveyshyödyt hakevat vertaistaan. [...]
Suola on välttämätön ravintoaine, mutta useimmat meistä saavat sitä huomaamattaan aivan liikaa. Liiallinen suolankäyttö voi rasittaa sydäntä, verenkiertoelimistöä ja munuaisia – ja usein ylitämme [...]
Marjat ovat pohjoisen luonnon superruokaa, mutta moniko meistä todella syö niitä riittävästi? Suomalaisille marjat ovat tuttuja lapsuudesta asti – metsästä kerättyinä, pakastimesta lusikoituna [...]
Suomalainen supermarja, mustikka, tunnetaan monista terveyshyödyistään – mutta harva tietää, että se voi myös edistää sydämen ja verisuonten hyvinvointia. Mustikka on täynnä antioksidantteja, [...]
D-vitamiini on yksi tärkeimmistä ravintoaineista vastustuskyvylle, luustolle ja hyvinvoinnille – mutta saavatko suomalaiset sitä riittävästi? D-vitamiinin saanti on puhuttanut paljon viime [...]
Syksy on suomalaisessa ruokavuodessa todellinen satokausien juhla. Samalla kun lehdet vaihtavat väriään ja ilma viilenee, luonto tarjoaa meille uskomattoman valikoiman hedelmiä, jotka eivät vain [...]