Tämä ruoka pidentää elinikää – helppo lisätä lautaselle!

Tuoreen tutkimuksen mukaan täysjyväviljoilla on yhteys pidempään elinikään. Bostonin Harvard School of Public Healthin tutkijat tarkastelivat tutkimuksessaan kahta suurta tutkimusta, joihin osallistui yhteensä yli 100 000 henkilöä. Osallistujat raportoivat täysjyvätuotteiden kulutuksestaan 2–4 vuoden välein. 24–26 vuoden kuluttua tutkimuksen aloittamisesta 26 920 tutkimukseen osallistunutta henkilöä oli kuollut.

Tutkijoiden havaintojen mukaan niillä henkilöillä, jotka söivät vähintään 28 grammaa täysjyväviljoja päivässä, oli viisi prosenttia pienempi riski kuolla tutkimusjakson aikana ja yhdeksän prosenttia pienempi riski kuolla sydän- ja verisuonisairauksiin kuin niillä, jotka eivät syöneet täysjyväviljoja lainkaan tai söivät niitä vain vähän. Täysjyvän sisältämillä leseillä oli suurin vaikutus kuolemanriskin pienemiseen.

Ne henkilöt, jotka korvasivat yhden annoksen pitkälle jalostettua, prosessoitua viljaa täysjyvävaihtoehdolla, olivat kahdeksan prosenttia pienemmässä riskissä kuolla tutkimusjakson aikana.

Yhden punaista lihaa sisältävän annoksen vaihtaminen täysjyvääviljaan pienensi kuolemanriskiä tutkimuksen aikana jopa 20 prosentilla.

Lähde: Foxnews

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest