Tutkimus: Ruokailutottumuksien korjaaminen liikuntaa tärkeämpää

Länsimaalaisten ihmisten ylipainoisuus johtuu enemminkin vääristä ruokatottumuksista, kuin vähäisestä urheilusta ja epäaktiivisesta elämäntyylistä, tuore tutkimus todistaa.

Tutkimuksessa seurattiin tansanialaista Hadza-heimoa, joka elää yhä nykyäänkin metsästyksen ja keräilyn voimin. Tutkijat huomasivat, että elämäntavaltaan luonnostaan aktiivisten ja liikunnallisten metsästäjä-keräilijöiden päivittäinen kalorinkulutus ei poikkea lainkaan länsimaalaisten ihmisten kalorinkulutuksesta.

Tutkija Herman Pontzerin mukaan tämä todistaa vääräksi aiemman olettamuksen siitä, että metsästäjä-keräilijät olisivat elämäntapansa ansiosta kuluttaneet paljon enemmän kaloreita kuin nykyihmiset ja pysyneet siksi hoikkina.

– Länsimaalaiset lihovat, koska syömme liikaa – eivätkä siksi, koska liikkuisimme liian vähän. Aktiivinen elämäntapa on tärkeä osa terveyttämme, mutta se ei pidä meitä laihoina. Meidän on syötävä vähemmän, hän toteaa.

Tutkijat kuitenkin painottavat, että liikunta on myös tärkeä osa painonhallintaa.

Lähde: BBC

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest