Valmisruokien valikoima on laajentunut valtavasti viimeisen vuosikymmenen aikana. Ensimmäiset einekset olivat varmaankin hernekeitto ja maksalaatikko tai ne minä ainakin muistan omasta [...]
Lisää kasviksia ruokaan tai tee niistä erikseen lisukkeita. Kasvikset ovat kevyitä, koska ne sisältävät hyvin runsaasti vettä. Suosi erivärisiä kasviksia, koska silloin saat sekä väriloistoa [...]
Kuitu on yksi terveellisen ruokavalion mittari. Suositusten mukaan kuituja tulisi saada ravinnosta 25–-35 g päivässä. Oikeilla ruokavalinnoilla takaat kuitujen riitävän saannin. Kuitu on [...]
Painonhallinnassa puhutaan usein terveellisestä perusruuasta ja miten tärkeää on saada ateriarytmi ja annoskoko haltuun ja lisätä kasviksia. Useimmille riittääkin, että laittaa perusruokavalion [...]
Kala on herkullista, terveellistä ja hyvin sulavaa syötävää. Se sisältää proteiinia, paljon vitamiineja, monia kivennäis- ja hivenaineita sekä hyviä rasvoja. Kalaa suositellaan syötäväksi 2-3 [...]
Nyt se on päätetty. Huomenna aloitan Uuden Keveän Elämän. Ei enää pullaa, karkkia, herkkuja eikä roskaruokaa. Ei sokeria, eikä rasvaa. Sen sijaan paljon kasviksia, ruisleipää ja kalaa. Liikuntaa [...]
Syksyllä suomalainen omena houkuttelee värikylläisyydellään ja muhkealla koollaan. Kesän ja syksyn sateet ovat kasvattaneet omenat isoiksi ja meheviksi. Kauppapuutarhojen omenalajikkeiden määrä [...]
Terveellinen ruoka ei katso kelloa, vaikka monesti niin luullaankin. Puolivalmisteet ovat mainettaan parempia kiireisen kokin apureita. Arjen ruuanlaitossa vaivattomuus on arvossaan. Erityisesti [...]
Ihminen pitää luonnostaan makeasta. Tämä on todettu jo ihan pikkuvauvoilla. Puhtaassa sokerissa ei ole muuta kuin energiaa ja liiallisella sokerin käytöllä tiedetään olevan monia [...]
Ravitsemusterapeutin vastaanotolla huomaa painonhallinnan sesonkivaihtelut. Vuodessa tuntuu olevan kolme hyvää aikaa laihduttaa: tammikuussa, huhti-toukokuussa ja elo-syyskuussa. Näin kesäloman [...]