Monen mielikuvissa aasialainen ruoka perustuu valkoiseen riisiin tai ui kookosmaidossa. Todellisuudessa keventäjä voi ottaa paljon oppia Kaukoidän keittiöistä. Eksoottisten raaka-aineiden [...]
Ihmisestä vettä on yli puolet. Riittävä nesteen saanti on tärkeää, koska lähes kaikki elimistömme toiminnat tarvitsevat vettä. Sitä tulisi saada vuorokaudessa vähintään 2 litraa. Tästä puolet [...]
Parsan paras sesonki kestää maaliskuun lopulta kesäkuun loppuun. Nyt onkin jo korkea aika popsia parsat suihin. Vähäkalorinen parsa on toivottu vieras keventäjän grillissä. Ulkomaisen parsan [...]
Fleksaus eli fleksitarismi on vanha juttu uudella nimellä. Fleksitaristi lisää kasvisten määrää ruokavaliossaan joko säästämällä lihan juhlahetkiin, lisäämällä kasviksia liharuokiin tai [...]
Jätätkö rasvan pelossa kastikkeen tai öljyn pois salaateista ja raasteista? Ei kannata! Lisää noin 150 gramman salaattiannokseesi ainakin 1-2 teelusikallista kylmäpuristettua tai tavallista [...]
Kahdeksasta neljään työpäivä alkaa olla monilla aloilla vain muisto. Vaikkei varsinaista vuorotyötä tekisikään, usein työpäivät venyvät ja vaihtelevat melkoisesti päivästä toiseen. Emme voi enää [...]
Yhä useamman ruokavalintaan vaikuttavat ympäristövaikutukset. Ei haluta valita vain itsekkäästi, vaan ajatellaan asiaa hiukan laajemmin ja mietitään ostoskorin hiilijalanjälkeä ja miten valinnat [...]
Sokeri on palannut voimalla ravitsemuskeskusteluun. Vaikka kohtuullinen herkuttelu kuuluu elämään, kannattaa omaa sokerinkäyttöä pitää silmällä etenkin silloin, jos epäilet itsekin herkuttelevasi [...]
Miksi joskus tekee mieli kovasti kaikkea makeaa ja epäterveellistä? Ja miksi terveellisissä ruokatottumuksissa on välillä niin vaikea pysyä? Tunnesyöminen vie usein makealle ja epäterveelliselle [...]
Mistä terveellistä naposteltavaa? Moni keventäjä taistelee napostelutottumuksen kanssa. Joillekin sopii karkkipäivä, toiset osaavat nauttia palan tummaa suklaata ilman, että homma riistäytyy [...]