Sienestys on hauskaa, se sopii koko perheelle ja on erinomaista liikuntaa ja lepoa mielelle. Ja poimitut sienet ovat ilmaisia ja mahtavia raaka-aineita keventäjän keittiöön! Aloita sieniharrastus [...]
Moni meistä haluaa pudottaa painoa, mutta syödä samalla maistuvaa ruokaa. Lue mitkä raaka-aineet ovat ravitsevia, monipuolisia mutta samalla erittäin vähäkalorisia. Seuraavat raaka-aineet ovat [...]
Pitääkö aamulla syödä kunnolla, vaikka ei jaksaisi? Pitääkö illalla olla syömättä, vaikka olisi sudennälkä? Montako kertaa päivässä pitäisi syödä? Tutkimukset eivät ole selkeästi osoittaneet [...]
Juustot ovat ravitsevaa ruokaa – maitoa tiivistetyssä muodossa. Suomalaisten juuston kulutus on kasvanut viime vuosikymmeninä, niin että nykyään syömme juustoja n. 18,6 kg/asukasta kohden [...]
Höyryssä valmistettu ruoka on terveellistä. Höyryttää voi paitsi kalaa ja kasviksia, jopa herkullisia jälkiruokia. Halvimmat höyrytysvälineet maksavat muutaman euron, joten höyrytys ei ole [...]
Muhkealehtistä raparperia puskee maasta heti alkukesästä. Keventäjän kannattaa kiskoa varret talteen, sillä niistä voi kokata monenlaista, sekä makeaa että suolaista kevytherkkua. Raparperi [...]
Tummanvihreät kasvikset komeilevat tuoreen tutkimuksen mukaan ravinteikkaimpien vihannesten listan kärjessä. Syötkö sinä pinaattia, nokkosia, vihreitä papuja, parsakaalia ja herneitä? Ruotsin [...]
Vuoden 2019 ruokatrendiksi povattiin sallivaa syömistä eli dieetitöntä dieettiä. Mielikuva sallivasta syömisestä on lempeä – kieltäymyksestä ja kurista vapaa. Siksi se herättää myös ihmettelevää [...]
Kasvisruokaa pidetään yleensä terveellisenä ja kevyenä. Näin ei kuitenkaan aina ole. Myös kasvissyöjä voi valita epäterveellisesti ja hänelläkin kertyy ylimääräisiä kiloja. Monen kasvisyöjän [...]