Henkilökohtainen kokemus korostuu usein ravitsemuksesta keskusteltaessa. Oli kokemus onnistuneesta ruokavaliokokeilusta oma, kaverin, kaverin kaverin tai serkun kaiman, saa se joskus suuremman [...]
Karppausbuumi teki leivästä pahiksen. Sitä alettiin pitää lihottavana, ja virallisia leivän syöntisuosituksia vähintäänkin kyseenalaisina. Monet kertoivat laihtuneensa jätettyään leivän pois [...]
Probiootit ovat hyvinvoivan vatsan apureita. Mutta mistä niitä saa ja kuinka niitä tulee käyttää? Lue alta 10 väitettä ja katso, arvasitko oikein! 1. Kaikki suolistobakteerit ovat pahoja Väärin. [...]
Yleensä pahoina pidettyjä aineita, kuten sokeria, ei tarvitse jättää kokonaan pois ruokavaliosta. Kohtuus kaikessa riittää. Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä vieraillut [...]
Ruokakeskustelusta on tullut tunteikasta höpinää, josta otetaan liikaa kierroksia, sanoo Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä vieraillut ravitsemusterapeutti Patrik Borg. Ruoasta on tullut [...]
Marjat ovat keventäjän karkkeja. Tuoreiden ja pakastettujen marjojen lisäksi keventäjän kannattaa tutustua käteviin marjajauheisiin. Marjat ovat tulvillaan elimistölle tärkeitä vitamiineja, [...]
Onko natriumglutamaatti teollisuuden salakavala juoni sairastuttaa ihmiset? Voiko ilman E-koodeja elää? Entäpä millainen mörkö on fosfaatti? Lue lisää ja ylläty! Yhä useampi kaipaa lautaselleen [...]
Kylläisyys riippuu pitkälti ruuan määrästä, ei energiamäärästä. Grammoissa mitattuna syömme suunnilleen saman verran joka päivä, joten pienen pienillä valinnoilla laihdutus voi helpottua tai [...]
Kalan suotuisat terveysvaikutukset sydämelle ja aivoille ovat olleet tiedossa pitkään. Nyt kalansyönnin on vahvistettu liittyvän pienempään masennusriskiin. Runsaasti kalaa syövät saattavat [...]
Vähärasvainen jauheliha on keventäjän ykkös-raaka-aine. Jauheliha on 100-prosenttista lihaa, joka taipuu ruuaksi kokemattomissakin käsissä. Jauheliha on arjen helppo proteiininlähde, jota löytyy [...]