Lisää kasviksia ruokaan tai tee niistä erikseen lisukkeita. Kasvikset ovat kevyitä, koska ne sisältävät hyvin runsaasti vettä. Suosi erivärisiä kasviksia, koska silloin saat sekä väriloistoa [...]
Kala on herkullista, terveellistä ja hyvin sulavaa syötävää. Se sisältää proteiinia, paljon vitamiineja, monia kivennäis- ja hivenaineita sekä hyviä rasvoja. Kalaa suositellaan syötäväksi 2-3 [...]
Terveellinen ruoka ei katso kelloa, vaikka monesti niin luullaankin. Puolivalmisteet ovat mainettaan parempia kiireisen kokin apureita. Arjen ruuanlaitossa vaivattomuus on arvossaan. Erityisesti [...]
Monen mielikuvissa aasialainen ruoka perustuu valkoiseen riisiin tai ui kookosmaidossa. Todellisuudessa keventäjä voi ottaa paljon oppia Kaukoidän keittiöistä. Eksoottisten raaka-aineiden [...]
Parsan paras sesonki kestää maaliskuun lopulta kesäkuun loppuun. Nyt onkin jo korkea aika popsia parsat suihin. Vähäkalorinen parsa on toivottu vieras keventäjän grillissä. Ulkomaisen parsan [...]
Fleksaus eli fleksitarismi on vanha juttu uudella nimellä. Fleksitaristi lisää kasvisten määrää ruokavaliossaan joko säästämällä lihan juhlahetkiin, lisäämällä kasviksia liharuokiin tai [...]
Jätätkö rasvan pelossa kastikkeen tai öljyn pois salaateista ja raasteista? Ei kannata! Lisää noin 150 gramman salaattiannokseesi ainakin 1-2 teelusikallista kylmäpuristettua tai tavallista [...]
Kanelin, kardemumman, neilikan ja inkiväärin tuoksut virittävät meidät joulun odotukseen. Keventäjän kannalta mausteet ovat iloinen asia myös siitä syystä, että mausteinen ruoka ei houkuttele [...]
Jouluruokaa jää usein pyhistä paljon yli. Keventäjä on ikävän valinnan edessä miettiessään, joutuuko ahmimaan tähteet vain ruuan hävittämisen vuoksi. Luova tuunaa joulun tähteet uudenlaisiksi, [...]
Kaali on varsinaista ihanneruokaa painostaan huolehtivalle! Kaalit ovat edullista, C-vitamiinipitoista ja vähäenergistä syötävää. Voit nauttia kaikkia kaaleja sekä raakana että kypsennettynä. [...]