Kookosta on pitkään pidettty kasvikunnan mustana lampaana sen sisältämän kovan rasvan vuoksi. Viime aikoina kookosöljy on kuitenkin nostettu lähes ihmeöljyn asemaan. Kookosvettä juovat [...]
Vappuna juhlistetaan kevättä ja tulevaa kesää! Pitkä talvi on takana ja ihmiset hakeutuvat valoon viettämään aikaa ystävien kanssa. On aika ottaa rennosti ja pitää hauskaa. Myös ruoka ja yhdessä [...]
Kun pakkanen natisee ulkona ja talviväsymys uhkaa iskeä, piristävät sitrushedelmät ovat onneksi parhaimmillaan. Syö c-vitamiinipommit sellaisenaan tai ota ne osaksi ruuanlaittoa. Sitrushedelmät [...]
Vuoden vaihtumista on hauska juhlistaa ystävien tai perheen kanssa! Näillä vinkeillä loihdit maittavan uudenvuoden menun ja keventäjänä voit opastaa vieraita myös kevyempään ruuanvalmistukseen. [...]
Lisää kasviksia ruokaan tai tee niistä erikseen lisukkeita. Kasvikset ovat kevyitä, koska ne sisältävät hyvin runsaasti vettä. Suosi erivärisiä kasviksia, koska silloin saat sekä väriloistoa [...]
Kala on herkullista, terveellistä ja hyvin sulavaa syötävää. Se sisältää proteiinia, paljon vitamiineja, monia kivennäis- ja hivenaineita sekä hyviä rasvoja. Kalaa suositellaan syötäväksi 2-3 [...]
Terveellinen ruoka ei katso kelloa, vaikka monesti niin luullaankin. Puolivalmisteet ovat mainettaan parempia kiireisen kokin apureita. Arjen ruuanlaitossa vaivattomuus on arvossaan. Erityisesti [...]
Monen mielikuvissa aasialainen ruoka perustuu valkoiseen riisiin tai ui kookosmaidossa. Todellisuudessa keventäjä voi ottaa paljon oppia Kaukoidän keittiöistä. Eksoottisten raaka-aineiden [...]
Parsan paras sesonki kestää maaliskuun lopulta kesäkuun loppuun. Nyt onkin jo korkea aika popsia parsat suihin. Vähäkalorinen parsa on toivottu vieras keventäjän grillissä. Ulkomaisen parsan [...]
Fleksaus eli fleksitarismi on vanha juttu uudella nimellä. Fleksitaristi lisää kasvisten määrää ruokavaliossaan joko säästämällä lihan juhlahetkiin, lisäämällä kasviksia liharuokiin tai [...]