Kaipaatko jotakin makeaa, mutta kevyttä? Jälkiruokaa, joka sopii myös arkeen ja maistuu vaikkapa kahvihetkellä ystävien kanssa tai viikonlopun lounaalla? Persikkavaahto on juuri sellainen – [...]
Pensasmustikan sato on kohta parhaimmillaan. Huomattavasti metsämustikka-sisarustaan makeampi ja kookkaampi pensasmustikka jakaa kuitenkin usein ihmisten mielipiteet: toiset rakastavat, toiset [...]
Mansikat ovat kesän kiistaton kuningasmarja – makeita, meheviä ja täynnä vitamiineja. Mutta tiesitkö, että mansikoista saa myös herkullisen, virkistävän ja keventäjän arkeen sopivan mehun, joka [...]
Hummus on noussut suosituksi kasvipohjaiseksi levitteeksi ja lisukkeeksi – eikä ihme. Se on maukas, täyttävä ja täynnä hyviä rasvoja sekä proteiinia. Perinteisesti hummus valmistetaan [...]
Tuorepuuro on kiireisen keventäjän paras ystävä: se valmistuu yön aikana jääkaapissa, ja aamulla odottaa valmiina ravitseva ja lempeä aamupala. Kun mukaan lisätään sesongin kirpeä suosikki, [...]
Kevät ja alkukesä tuovat mukanaan luonnon ilmaisen superruoan – nokkosen. Tämä vihreä voimakasvi tunnetaan paitsi ravinteikkuudestaan, myös monikäyttöisyydestään. Yksi herkullisimmista ja [...]
Pizza – italialaisten keino lihottaa maailma vai keventäjällekin kelpo herkku? Terveellinen pizza valmistetaan ohutpohjaisena ja päällystetään vähärasvaisilla täytteillä sekä kohtuullisella [...]
Kesä tuo mukanaan kauden ensimmäisiä vihanneksia ja hedelmiä – ja yksi niistä on monelle tuttu mutta alihyödynnetty: raparperi. Tämä kirpeä ja kuitupitoinen varsi taipuu muuhunkin kuin [...]
Avokado on paljon muutakin kuin leivänpäällinen tai guacamolen perusta. Tämä pehmeä, täyteläinen hedelmä sopii niin aamiaiselle, lounaalle kuin illallisellekin – jopa jälkiruokiin ja grilliin! [...]
Vanhat pakasteet kannattaa popsia pois uuden sadon alta. Ruoka ei säily ikuisesti pakastettunakaan. Testaa, tiedätkö, kauanko pakastimen aarteet ovat käyttökelpoisia. Kokeile myös Keventäjien [...]