Nyt se on päätetty. Huomenna aloitan Uuden Keveän Elämän. Ei enää pullaa, karkkia, herkkuja eikä roskaruokaa. Ei sokeria, eikä rasvaa. Sen sijaan paljon kasviksia, ruisleipää ja kalaa. Liikuntaa [...]
Keventäjien keskeinen työkalu on ruokapäiväkirja. Sen avulla voi seurata syömisiään, miten paljon ruoasta saa energiaa, rasvoja, proteiinia tai vaikka kasviksia. Ruokapäiväkirjan pitäminen voi [...]
Suomalaisten lihominen nousee aina ajoittain uutisiin. Monilla tuntuu olevan lihavuuden muutokseen yksinkertainen selitys, mutta todellista totuutta ja syytä ei varmaan tiedä kukaan. Mutta [...]
Keventäjien ravinto-ohjelma painottuu perinteisen kalorilaskennan sijaan ruokavalion laadun parantamiseen. Perinteinen kalorilaskenta ohjaa sopivan ruokamäärän löytymistä, mutta vielä tärkeämpää [...]
Vatsan vointi vaikuttaa kokonaisvaltaisesti hyvinvointiin ja siksi vatsavaivat kannattaa selvittää ja etsiä aktiivisesti ratkaisua ongelmaan. Mitään täsmälääkettä ei ole, mutta usein oireita [...]
”Sinähän syöt koko ajan!”, minulle tokaistaan useasti. ”En koko ajan, mutta useasti kyllä!”, vastaan. Ulkopuolisesta saattaa tuntua, että olen tosiaan jatkuvasti syömässä. Tämä voi johtua siitä, [...]
Ravitsemusretoriikassa uskotaan vahvaan yksilöön. Tästä ei ole pitkä matka siihen, että jokainen meistä on asiantuntija. Oman kehon kuunteleminen on tärkeää, mutta on hyvä myös ymmärtää [...]
Nykyään ei mene päivää, ettei lehdissä tai muussa mediassa uutisoida ruuasta, syömisestä, ruokavaliosta ja tutkimuksista, jossa on selvitetty ravintoaineiden ja syömistottumusten vaikutusta [...]
Hyvin syöviä suomalaisia on huolestuttavan vähän. Pohjoismaisen tutkimuksen mukaan vain noin 10 prosenttia väestöstämme syö ravitsemussuositusten mukaisesti. Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg [...]
Suomalaiset syövät enemmän vihanneksia, hedelmiä sekä kevyt- ja vähärasvaisia tuotteita kuin koskaan. Silti ylipaino on yleistynyt. Kuinka se on mahdollista? Se on mahdollista, koska [...]