7 tehokasta tapaa: Polta enemmän kaloreita

Omaa kalorinkulutusta voi tehostaa pienin kikoin liikuntaa harrastaessa.

Lämmittele kunnolla

Kiireessä lämmittelyt voivat helposti jäädä vajaiksi, mutta kunnon lämmittely pitäisi sisällyttää jokaiseen liikuntakertaan. Lämmittely ehkäisee loukkaantumisia ja antaa lisätehoa tulevalle treenille. Se myös auttaa polttamaan ekstrakaloreita.

Tee intervalleja

Kukapa ei haluaisi kuluttaa enemmän kaloreita lyhyemmässä ajassa? Kovatehoinen intervallitreeni on tehokasta kalorinpolttoliikuntaa, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa. Kovatehoinen intervallitreeni kohottaa tutkitusti kuntoa hämmästyttävän nopeasti ja polttaa rasvaa vähintään yhtä nopeasti kuin perinteinen, matalatehoinen ”rasvanpolttoliikunta”.

Harjoittele aamulla

Eräiden tutkimusten mukaan aamuliikunta kuluttaa kaloreita tehokkaimmin, mikä saattaa johtua siitä, että usein keho on virkeimmillään aamun aikana. Aamuliikunta ei ole kuitenkaan pakollista, tärkeintä on kuunnella omaa kehoaan ja harrastaa liikuntaa silloin, kun se itsestä tuntuu parhaalta.

Treenaa ystävän kanssa

Tuoreen tutkimuksen mukaan ystävän kanssa tehty treeni osoittautui tehokkaammaksi kuin yksin liikkuminen. Jos et saa houkuteltua kaveria kanssasi salille, kokeile halutessasi ryhmäliikuntatunteja tai ohjattua salilla käymistä.

Harjoittele vielä viisi minuuttia

Olet tehnyt jo hyvän treenin, mutta miksi et puristaisi vielä viittä minuuttia kuluttaaksesi lisää kaloreita?

Syö treenin jälkeen

Ruoki lihaksiasi treenin jälkeen syömällä jotain hiilihydraatteja ja proteiinia sisältävää kahden tunnin kuluessa. Syöminen auttaa lihaksia palautumaan ja kasvamaan.

Huolehdi nesteytyksestä

Nestehukka voi aiheuttaa heikkoa oloa ja siten heikentää myös liikuntasuoritusta. Huolehdi siis, että muistat juoda treenin aikana riittävästi vettä. Älä kuitenkaan liioittele veden kanssa.

Lähde: popsugar.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest