Keventäjät-kuntovinkki: Älä unohda tätä salitreeneissä!

Voima ja lihasmassa kasvavat aloittelijalla todella tehokkaasti jo kahdella harjoituskerralla viikossa. Kolme kertaa alkaa olla alkuvaiheessa ehdoton maksimi, sillä lihasvoiman ja lihasmassan kehittymien tapahtuu levossa, ei treenin aikana. Kaksi viikoittaista harjoitusta myös pitävät lepoaineenvaihdunnan mukavilla kierroksilla käytännössä koko ajan.

Harjoittelussa tulisi kuitenkin käyttää sen verran isoja painoja, että tavoitetoistot saa juuri ja juuri tehtyä mutta suoritustekniikka ei hajoa. Tähän kannattaa kiinnittää erityistä huomiota, sillä tutkimusten mukaan ihmiset valitsevat luontaisesti liian kevyet harjoituspainot treenin alkuvaiheessa. Purista siis vielä vähän sen jälkeen, kun lihaksessa alkaa tuntua väsymystä äläkä pelkää lisätä harjoituspainoja. Lihasvoima on nopeimmin kehittyvä kunnon osa-alue, joten harjoituspainoja pitäisi useimmissa liikkeissä pystyä lisäämään harjoittelun alkuvaiheessa vähintään viikoittain.

Keventäjien liikuntavalmentaja Timo Haikarainen neuvoo, miten harjoituspainojen lisääminen onnistuu helposti:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest