Treenaatko kovaa etkä silti huomaa vaikutuksia? Kuusi yleistä syytä

Jätät venyttelyn väliin

Moni ajattelee, että jäähdyttely on ajanhukkaa, mutta sen jättäminen väliin lisää riskiä urheiluvammojen syntyyn. Vammat pitävät sinut poissa kuntosalilta, ja hidastavat painonpudotusprosessia.

Juot vääränlaisia urheilujuomia

Sokeriset urheilujuomat täydentävät elektrolyyttivarastoja. Erityisesti jos treenaat lyhyitä aikoja, ylimääräiset kalorit ovat kuitenkin todennäköisesti tarpeettomia. Säästä urheilujuoma intensiiviseen, vähintään tunnin kestävään treeniin. Urheilujuoma voi olla tarpeen myös silloin, jos harjoittelet erittäin kuumassa säässä.

Palkitset itseäsi väärin

Olet tehnyt hyvän treenin, mutta unelmoit jo kakkupalasta ennen kuin olet kerennyt edes suihkuun. Vaikka satunnainen hemmottelu on hyvästä ja jopa välttämätöntä, käyttämällä treenaamista tekosyynä ansaitaksesi itsellesi roskaruokaa, pilaat liikunnan vaikutukset. Älä sorru syömään kaksinkertaisesti, vaikka poltitkin juuri 300 kaloria!

Käytät urheilua tekosyynä

Maanantain jumppatunti oli niin rankka, ettet voi treenata kipeitä lihaksia seuraavan kerran kuin vasta ensi viikon alussa, eikö? Ei ehkä paras ajatus, jos haluat pudottaa painoa. Varmista, että saat reipasta liikuntaa joka viikko pysyäksesi painonpudotuksen suhteen aikataulussa.

Et syö heti treenin jälkeen

Syöminen heti liikunnan jälkeen on tärkeää, koska se auttaa lihaksia palautumaan ja korjaamaan treeneissä syntyneet vauriot. Mitä enemmän sinulla on lihaksia, sitä vilkkaammin aineenvaihduntasi toimii. Syö mieluusti hiilihydraatteja ja proteiinia sisältävän välipalan välittömästi treenin jälkeen.

Unohdat säännöllisyyden

Voit taputtaa itseäsi selkään treenin jälkeen, mutta älä anna itsekehun estää jo seuraavan treenin suunnittelua. Kerran viikossa ei riitä. Näet treenaamisen tulokset vain, jos harjoittelet säännöllisesti.  

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest