Miesporukalla keventämään – kaverukset aikovat onnistua Keventäjien opeilla

Lyllerökerhoksi itseään kutsuva kaveriporukka on laihduttanut yhdessä jo vuosien ajan. Kaikki sai alkunsa, kun neljänkympin ikävuosissa paino alkoi hivuttautua ylöspäin: miehet päättivät kutsua ystävät koolle liikkumaan ja laittamaan ruokaa yhdessä. Syntyi Maailman iloisin Lyllerökerho. Se on tarjonnut jäsenilleen hyvää ruokaa, juomaa, yhdessäoloa ja hallittua painonpudotusta jo vuodesta 2005.

Nyt Lyllerökerho on kokoontunut jo kymmenen vuoden ajan joka toinen viikko.

– Huumori on hehkunut näissä noin kymmenen hengen tapaamisissamme, kertoo 50-kymppinen Hannu Flink. Mukana on kolme pariskuntaa ja eri ammattikuntia.

Jokaisella tapaamiskerralla kaikki ovat kivunneet vaa’alle ja kiloista on pidetty tarkkaa kirjanpitoa ruutuvihkoihin.

– Lisäkiloista on maksettu aina viiden euron sakko. Sakkorahoilla on vietetty Lyllerökerhon pikkujouluja joka vuosi, joten vaatekoko on jatkanut lähes kaikilla kasvuaan.  Kerholaiset ovat kävelleet, meloneet, lumikenkäilleet ja luistelleet yhdessä vuosien mittaan tuhansia kilometrejä. Huhkimisen jälkeen on kokattu ja herkuteltu yhdessä. Joskus on käyty jumpissa tai tavattu uimahallilla ja keksitty milloin mitäkin lumigolfista potkukelkkaretkiin.

Sakoista onnistumisiin

Viidenkympin käänteissä Lyllerökerholaisten ylimääräiset kilot rasittavat jo verenpaine-, ja kolesterolilukemia sekä kivistävät polvi- ja selkäkrempoissa. Syksyn kuluessa kerholaiset pohtivatkin, miten motivaatio hyvinvointitottumuksiin säilyisi ja tuottaisi kestävää keventymistä.

– Näin yhtenä yönä unta, että melontaporukoista minulle tuttu valmentaja, Arvosen Sirpa vetäisi meille kevennysjumppaa, kertoo Hannu.

– Niinpä aamulla heti soitin hänelle ja nyt lähdimme kaikki mukaan Keventäjiin. Sirpa piti meille motivaatioillan ja tuuletti ajatuksiamme kohti onnistumisten keräämistä. Lupasimme kertoa Keventäjien sivuilla kokemuksiamme, jakaa arjen haasteiden seljätyksiä ja erityisesti miehekkäitä kevennystuumailuita.

Teksti: Sirpa Arvonen

 

 

 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest