Titta pudotti Keventäjien avulla 15 kiloa – lue tuoreet kuulumiset

Titan tavoitteet olivat myös terveydellisiä. Hänen verenpainettaan oli seurattu jo pitempään ja lääkäri oli suositellut painonpudotusta verenpaineen hoitoon. Aikaisempien laihdutusyritysten lannistamana hän päätti kokeilla Keventäjien tarjoamaa apua.

– Kiitos testiryhmäajan, jossa mukana olo opetti todella paljon, nyt voin nauttia tasapainon löytymisestä aikaisempien nälkäkuurien ja poppakonstien sijaan. Painonpudotuksen myötä verenpainekin on nyt kurissa. Virkeystaso ja energisyys ovat lisääntyneet ja jaksan paremmin arjessa. 

Järkeä syömiseen

Titta halusi järkeistää syömistään myös arkirytmin ulkopuolella. Kuten moni muukin painonhallinnan kanssa kamppaileva, hän koki vaikeaksi syödä terveellisesti ja kohtuudella viikonloppuina ja lomilla. Keventäjissä hän piti säännöllisesti päiväkirjaa ja sai siitä todellista apua ruokaremonttiinsa.

– Päiväkirjaa täyttämällä aloin huomata mistä ne päivän kalorit ja ravintoaineet todellisuudessa muodostuivat. Kun olin kuvitellut syöväni hyvin, saattoikin ruokapäiväkirjassa kalorit, rasvat tai suola näyttää isoja lukuja. Esimerkiksi perinteinen ceasar-salaatti: eihän se olekaan vain salaattia ja kanaa, vaan siinä on krutonkeja, kastiketta ja öljyä kohtuullisen suuria määriä. Pikkuhiljaa opin kiinnittämään paremmin huomiota mitä suuhuni laitoin.

Keventäjissä hän opetteli myös syömään aamupalaa. Aikaisemmin päivän ensimmäinen ateria oli vasta lounas töissä.

– Lounaspaikoissa tulee käytyä enää harvoin ja silloin valitsen yleensä annoksen kasviksilla. Monesti kuitenkin ne kasvikset saattavat lillua epämääräisessä kastikkeessa tai öljyssä, joten annos saattaa olla yllättäen todella raskas. Mieluiten teen itselleni eväät. Silloin ainakin tiedän mitä syön. Olen vähentänyt leivän ja pastan syönnin minimiin ja syön paljon kasviksia, lihaa, kanaa ja kalaa.

Titta on myös oivaltanut, että pienemmälläkin määrällä saa herkkuhimonsa tyydytettyä.

– Aikaisemmin huijasin itseäni sillä, että kyllähän mulla säilyy se suklaalevy siellä kaapissa ja sitä rataa, mutta todellisuudessa se ei tietenkään mennyt niin. Mitä enemmän herkkua kotiinsa kantaa, sitä mukaa sitä myös syö. Nykyään riittää pieni sipsi- tai karkkipussi pahimpaan herkkunälkään. Idea on siinä, että sallii itsellensä herkuttelun, mutta katkaisee sen sitten siihen yhteen hetkeen ja palaa takaisin normaaliin ruokavalioon.

Hääkakku on naisen pahin kakku?

– Viime vuonna testiryhmätapaamisessa joku sanoi mulle, että se hääkakku on naisen pahin kakku. Eli siitä alkaa painonhallinnan alamäki ja vyötärö levetä. Se kolahti niin voimakkaasti, että päätin siltä istumalta, että mullehan ei käy niin! Minä en lakkaa vaimoonnuttuani huolehtimasta itsestäni.

– Onneksi mieheni on ihana tsemppari ja ollut koko ajan mukana tukemassa painonpudotusta ja elämäntapamuutoksia. Lenkkeilemme yhdessä ja käymme usein arkiaamuisin ennen töihin menoa kuntosalilla.

Titta sai testiryhmän aikana pudotettua 6 kiloa ja oli tulokseen tyytyväinen.

– Heinäkuun lopussa oli viimeinen hääpuvun sovitus ja silloin piti vain päättää pitää se paino, jotta ei pukua tarvitsisi lähteä enää viime tingassa pienentämään. Eli käytännössä paino ei saanut enää laskea ennen häitä.

Suurena päivänä morsian loisti hääpuvussaan ja hän kuvailee häitään täydellisiksi. Häämatkan jälkeen hän jatkoi painonpudotusta omin avuin. Kaiken kaikkiaan Titta on keventynyt noin 15 kiloa ja aikoo pysyä saavutetuissa mitoissaan jatkossakin.

Teksti: Sari Kumpula

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest