Huikea muodonmuutos: He pudottivat yhteensä yli 30 kiloa!

Hakemuksia testiryhmään tuli paljon – moni halusi mukaan Keventäjien tarjoamaan mahdollisuuteen. Hakemuksista mukaan arvottiin neljä miestä ja kuusi naista. Testiryhmäläiset saivat kuuden kuukauden Keventäjät-jäsenyyden ja he pitivät  testiryhmäajasta päiväkirjaa. Nyt kolme kuukautta myöhemmin Tuula Viljakainen, 56, Kaisa Kortetjärvi, 62, ja Marjo Kohvakka, 54, kertovat mitä testiryhmä heille antoi ja mitä nyt kuuluu.

Tavoitteena kymmenien kilojen painonpudotus

Kuvassa Marjo Kohvakka ennen ja jälkeen 9 kg:n painonpudotuksen.

Testiryhmän alussa maaliskuussa Tuulan mielessä kangasteli jo elokuussa järjestettävät tyttären häät, joissa hän halusi näyttää hyvältä. Tärkein syy painonpudotukselle oli kuitenkin oma terveys.

– Sairastuin 10 vuotta sitten sepelvaltimotautiin ja 2003 minulle tehtiin pallolaajennus. Verenpaine- ja kolesteroliarvot eivät myöskään mairitelleet ja jatkuva väsymys vaivasi. Ei vaan ollut hyvä olla ja tilanne sellainen, että olisi pakko laihtua. Toiveenani oli 10–20 kilon painonpudotus, mutta päätin suhtautua realistisesti ja iloita jokaisesta pudotetusta kilosta.

Kaisa oli kokeillut elämän varrella jos jonkinmoisia dieettejä, mutta paino palasi aina takaisin ja vielä korkojen kera.

– Viime talvena Thaimaassa otettu valokuva näytti armotta paisuneen vyötärönympäryksen. Nyt tähän täytyy tulla stoppi, ajattelin. Testiryhmään pääsy oli enemmän kuin lottovoitto! Päätin tarttua tilaisuuteen ja katsoa mihin päätyisin noin 73 kilon painosta. Olen 155-senttinen, joten pudottamisen varaa oli.

Yrittäjänä toimiva Marjo kyllästyi myös alati levenevään vyötäröön ja jumittuneeseen painoon.

– Istumatyö on kropan pahin vihollinen ja jos muutenkin elää passiivisesti niin siinähän sitten vaan levenee levenemistään. Ikuisena laihduttajana olo sai riittää ja ruvettava oikeasti tekemään asialle jotain.  Testiryhmä osui hyvään aikaan ja kilpailuhenkisenä päätin hakea mukaan. Tavoitteenani oli 70 kilon paino.

Onnistumisen tunteita ja vastoinkäymisiä

Jokainen lähti innolla mukaan testiryhmään ja Marjo pääsi hyvään vauhtiin. Keventäjien ohjeilla painoa alkoi pudota noin 500 grammaa viikossa.

– Koulutukseni puolesta tiesin jo paljon ruuasta, ravintoarvoista ja kulutuksesta. Silti opin Keventäjissä uusia asioita ja laihduttaminen oli yllättävän helppoa. Keskustelupalstalla liityin ryhmään, jossa kannustettiin toisia. Yhteisön voimalla jaksoi vaikeissakin paikoissa.

Kaisaa ilahdutti se, että Keventäjissä mistään ei tarvinnut luopua kokonaan.

– Ihmedieettejä ei tarvita vaan ihan normaali ruoka riittää. Testiryhmässä saimme ravintoanalyysin ja ilokseni se osoitti, että ruokavalioni oli jo hyvällä mallilla. Viisasten kivi löytyi pienistä valinnoista: meidän perheessä vaihtui ruokakermat kevyempiin vaihtoehtoihin ja annoskoko pieneni. Miehenkin paino putosi siinä samalla. Niinhän se on, että omalla esimerkillä kasvatetaan lapsia ja aviopuolisoa. Myös säännöllinen syöminen laittoi aineenvaihdunnan liikkeelle ja sitä myöten painoa alkoi pudota.

 Tuula kohtasi heti alussa suuria haasteita.

– Huhtikuussa 56-vuotissyntymäpäivänäni sain tietää sairastavani rintasyöpää. Alkoi rankka hoitovaihe ja lisäksi aikaisemmin sattunut haaveri tyssäsi liikunnan kokonaan. Silti jaksoin olla mukana tässä ryhmässä ja keskityin ruokapäiväkirjan pitämiseen.

Yhteispudotus yli 30 kiloa!

Testiryhmän lopussa jokainen naisista oli onnistunut kolmessa kuukaudessa pudottamaan painoaan kymmenisen kiloa. Vaatekoot olivat pienentyneet huimasti ja vyötäröiltä karissut senttejä sitäkin enemmän.

Marjo pudotti testiryhmän aikana yhdeksän kiloa ja vyötärönympärys kaventui 14 senttiä. Vaatekoko pieneni 44:stä 40:een.

Kaisan kohdalla vaaka näytti -10 kg. Vyötärö kapeni 18 senttiä ja vaatekoko 42 vaihtui kokoon 36.

Vastuksista huolimatta myös Tuula pudotti hienosti 13 kiloa ja vyötärö kapeni 12 senttiä.

Ajatukset kolme kuukautta myöhemmin

 Tuula Viljakainen pudotti huimat 13 kiloa.

Kolme kuukautta testiryhmän päättymisen jälkeen naiset muistelevat taivaltaan.

– Keventäjistä sain hyvät eväät painonhallinnalle. Sivusto on kiva ja yleinen positiivisuus ja kannustavuus motivoi jatkamaan. Miten mukavaa on olla normaalipainoinen ja hyvinvoiva! Aion pudottaa vielä 4-5 kiloa ja sittenhän alkaa se todellinen painonhallinta, Marjo pohdiskelee.

Myös Tuula aikoo jatkaa painonpudotusta vastoinkäymisten jälkeenkin.

– Olen tosi tyytyväinen Keventäjiin, Tuula sanoo. Vielä olisi pudotettavaa noin 10 kiloa ja nyt kun voin taas liikkua niin uskon, että tavoite toteutuu. Liikunta on tärkeää terveyden kannalta, mutta myös hyvä rentoutumiskeino. Hyvä olo palkitsee ja aktiivisena jaksan paremmin arjessa mm. touhuta kolmen ihanan lastenlapseni kanssa. Kohta on myös edessä paluu takaisin työelämään, jonne palaan hyvillä mielin.

– Ystävät ja tuttavat ovat kyselleet miten olen onnistunut. Olen itsekin yllättynyt miten helposti tämä sujui, Kaisa kertoo. Jos pystyisin antamaan tämän hyvänolon tunteen kaikille ylipainoisille, niin antaisin mieluusti. Pari ihmistä onkin jo liittynyt Keventäjiin. Nyt nautin tästä hetkestä ja aion pysyä saavutetuissa mitoissa koko loppuelämäni.

Testiryhmäläisten vinkit Keventäjien jäsenille:

– Muista, ei laihdutuskuuri vaan uusi elämäntapa!

– Koskaan ei ole liian myöhäistä aloittaa terveempi elämä. Ylipainon pudotus todella kannattaa.

– Aluksi on hyvä miettiä miksi haluaa laihtua. Motivaatio löytyy sitä kautta.

– Anna itsellesi aikaa ja armoa. Laihdutus ei ole kilpajuoksua.

– Lisää reilusti vihanneksia ja marjoja ruokavalioosi.

– Alkoholissa on paljon kaloreita. Jos haluat nautiskella, niin pitäydy kerta viikossa.

– Pienillä valinnoilla voi olla iso merkitys: mieti esimerkiksi mitä laitat ruokaan. Voisitko korvata jotain kevyemmällä ja laadukkaammalla vaihtoehdolla?

– Liikunnan aloituksessa pienin askelin liikkeelle: tänään kilometri, ensi viikolla kaksi… Siitä se kunto pikkuhiljaa kohenee.

 – Kokonaisvaltaisesti parempi olo vaikuttaa itsetuntoon ja ulkonäköön. Parisuhdekin voi parantua.

Kaiken kaikkiaan Studio55:n Keventäjät testiryhmään osallistui kymmenen yli viisikymppistä miestä ja naista. 

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest