Hiljaa hyvä tulee

pari kiloa pois62-vuotias Ulpu Toivainen on laihduttajana melkoinen konkari. Painoa on tullut pudotettua paljon, monesti ja monilla menetelmillä. Kyseenalainen ennätys syntyi jo ensimmäisellä laihdutuskerralla: tuolloin paino laski 35 kiloa puolessa vuodessa. Paluu entisiin syömistottumuksiin kuitenkin vesitti saavutetun tavoitteen.

Netti avuksi

Syksyllä 2005 hänen mittansa tuli jälleen kerran täyteen. Painoa oli taas päässyt hiipimään seitsemän kiloa lisää. Tällä kertaa hän otti avukseen uuden työkalun – internetin.

”Aloitin laihduttamisen ensin Kalorilaskuri-ohjelmassa. Painoni alkoi laskea hyvin hitaasti – se oli kyllä odotettavissakin, sillä pudotusta oli niin vähän. Sitten painonlasku pysähtyi paikoilleen moneksi kuukaudeksi. Niinpä aloin etsiä netistä muita ohjelmia, joissa olisi järkevämpiä ohjeita.”

Pudotettavaa oli enää muutama hassu kilo, mutta ne olivat istuneet tiukassa. Eivätkä ne helpolla lähteneet nytkään. ”Sitkeästi minä vain silti noudatin ohjeita. Nälkäkään ei ole vaivannut, niin kuin edellisillä kerroilla laihduttaessa on käynyt”, Ulpu sanoo. Puolen vuoden kuluttua Ulpu oli tyytyväinen vaa’an näyttämään lukuun. 58 kiloa näyttää hyvältä 158-senttisessä varressa.

Kasviksia ja liikuntaa

Hän myöntää, että menneisyyden laihdutuskuureista oli kuitenkin tarttunut jotain takaraivoon: ”Vihanneksia olen käyttänyt jo useamman vuoden ainakin kohtuullisesti. Sitä suosittelen muillekin – kasvikset ovat kevyttä ja täyttävää ruokaa.”

Myös liikunta on kuulunut Ulpu Toivaisen elämään jo vuosikymmenten ajan. Koiranomistaja kun on, hän on aina saanut iloista lenkkiseuraa. Kunto kuitenkin koheni entisestään, ja pian Ulpu lisäsi viikko-ohjelmaansa pari kuntosalikäyntiä ja spinning-tuntia. Myös kolesterolilääkityksestä Ulpu on pystynyt luopumaan: ”Minulla on hieman koholla oleva kolesteroli sukurasitteena. Lääkityksellä se on laskenut, mutta en halua syödä lääkkeitä. Olen nyt oppinut syömään entistä terveellisemmin, ja samalla kolesteroli on lähtenyt laskuun. Lääkärini oli oikein tyytyväinen, kehotti vaan jatkamaan samaan tapaan.”

Muita kilojensa kanssa kamppailevia ”taistelutovereita” Ulpu kehottaa pitämään pintansa. Hiljaa hyvä tulee. ”Olen itse mielestäni vielä opettelemassa painonhallintaa. Jos ensi syksynäkin olen samoissa lukemissa, on jo syytä hehkuttaa!” hän sanoo.

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest