Hoikistu syömällä oikein – Välipalalla on väliä!

Keventäjien ruokatoimittaja Krista Niiniharju vieraili Huomenta Suomessa puhumassa välipalojen merkityksestä laihduttamisessa.

Laihduttajan on erityisen tärkeää oppia erottamaan napostelu ja välipalan syöminen toisistaan.

– Napostelu ja välipala ovat kaksi eri asiaa. Välipala on suunniteltu ateria, joka auttaa tasaamaan verensokeria ja pitämään vireyttä yllä. Napostelu on vähän tällaista sijaistoimintoa, jossa koko ajan suu käy ja ehkä ruokakin on enemmän sitä roskaosastoa, Krista tähdentää.

Hyvässä välipalassa on sopivasti energiaa, kuituja, proteiinia, sekä pehmeitä rasvoja. Välipala on myös tärkeä seurustelutuokio ja mielihyvän antaja esimerkiksi työpäivän aikana. Laihduttajan välipalan valintaan vaikuttavat muun muassa päivän muiden aterioiden kaloripitoisuudet, vireystaso sekä painonpudotustarve.

– Hedelmä on välipalaksi aika unelma, sillä siinä on sekä proteiinia että kuitua. Halutessaan voi myös syödä leipää ja sen lisäksi jotakin proteiinipitoista kuten rahkaa tai jugurttia, Krista ehdottaa.

Mikä on Keventäjälle ideaali välipala? Sopivatko välipalapatukat laihduttajalle?  Katso video:

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest