Iskeekö väsymys iltapäivisin? Jätä nämä ruuat syömättä niin pysyt pirteänä

Rasvaisten ruokien syöminen lisää väsymyksen tunnetta päiväsaikaan, todistaa tuore amerikkalaistutkimus. Sen sijaan hiilihydraatteja sisältävien ruokien syöminen lisää valppautta. Proteiinin nauttimisella ei havaittu olevan yhteyttä vireystilaan.

– Vaikuttaa siltä, että runsaasti rasvaa sisältävä ruokavalio heikentää valppautta huomattavasti, mikä voi vaikuttaa ihmisen toimintakykyyn ja jopa yleiseen turvallisuuteen, tutkija ja psykiatrian professori Alexandros Vgontzas Penn Staten collegesta sanoo.

Tutkimukseen osallistui 31 tervettä ja normaalipainoista 18–65-vuotiasta koehenkilöä. Aiheesta kertoo Huffington Post.

Ruokavalio ei vaikuta pelkästään vireystilaan päivän aikana, vaan se voi vaikuttaa myös yöuniin. Hiljattain Pennsylvanian yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan päivän aikana eniten kaloreita nauttineet koehenkilöt myös nukkuivat vähiten.

Jos haluat pysyä virkeänä, kannattaa lounaalla siis jättää väliin ranskalaiset perunat, pizzat ja hampurilaiset ja suosia sen sijaan esimerkiksi salaatteja, keittoja ja terveellistä vähärasvaista perusruokaa.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest