Koosta aamiainen oikein – suosi näitä ruokia

Aamiaistottumuksiin kannattaa kiinnittää huomiota, jos tavoitteenasi on pysyvä painonpudotus. Women’s Health Magazine listasi aamupalavinkkejä, joista voit poimia ideoita omalle lautasellesi.

Banaani

Banaani on täyttävä ja makea hedelmä, joka sopii osaksi aamiaista esimerkiksi smoothien joukossa. Banaani antaa smoothielle paksun koostumuksen ja makeuttaa sen luonnollisesti, jolloin sokeria ei tarvitse erikseen juomaan lisätä.  

Kananmuna

Jokaisen aterian, myös aamupalan olisi hyvä sisältää jotain proteiinipitoista. Kananmuna on erinomainen ja terveellinen vaihtoehto aamiaisen proteiininlähteeksi. Proteiini pitää hyvin nälkää lounasaikaan asti.

Maitotuotteet

Kananmunien lisäksi myös maitotuotteet ovat hyvä proteiininlähde. Syö aamupalalla esimerkiksi maustamatonta jogurttia tai rahkaa vaikkapa marjojen kanssa. Voit myös lisätä puuron päälle raejuustoa.

Mustikat ja mansikat

Kotimaiset marjat ovat täynnä antioksidantteja ja vitamiineja. Marjoja, hedelmiä ja kasviksia onkin syytä lisätä jo aamiaiselle, jotta päivittäinen puolen kilon suositus tulisi täyteen päivän aikana. Lisää marjoja esimerkiksi puuron päälle tai smoothien joukkoon.

Täysjyväleipä

Jos olet leivän ystävä, valitse aamupalalle runsaskuituista täysjyväleipää. Leivänpäällisiksi sopivat esimerkiksi vähärasvaiset leikkeleet ja kasvikset, kuten paprika, tomaatti ja kurkku.

Pinaatti

Jos kaipaat aamiaispöytääsi uusia ideoita, kokeile pinaattia. Terveellinen pinaatti sopii hyvin smoothien joukkoon. Babypinaatinlehdet maistuvat myös leivän päällä.

Kaurapuuro

Kaurapuuro on kuitupitoista ja terveellistä syötävää, joka hellii vatsaa heti aamusta. Puuron rinnalla aamiaisella on hyvä syödä myös jotain proteiinipitoista.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest