Kymmenen tehoruokaa – Näitä syömällä laihdut ja pysyt terveenä

Kananmunat

Runsasproteiiniset kananmunat auttavat pitämään sinut kylläisenä pidempään. Erään tutkimuksen mukaan munakokkelia aamupalaksi syöneet naiset söivät seuraavan 36 tunnin sisällä vähemmän kuin ne, jotka söivät aamulla sämpylän. Runsas proteiininsaanti saattaa myös auttaa estämään verensokerin nousuja, ja niin ollen auttaa helpottamaan mielitekoja.

Pavut

Papujen sisältämä kolekystokiniini edistää ruoansulatusta hillitsee ruokahalua. Pavut myös tasapainottavat verensokeria, jolloin nälkä pysyy loitolla kauemmin. Lisäksi kuitupitoiset pavut ovat myös sydänystävällisiä, sillä ne alentavat kolesterolia.

Salaatti

Onko sinulla taipumusta syödä itsesi ähkyyn joka aterialla? Jos näin on, kannattaa tarkistaa, että lautaseltasi löytyy riittävästi salaattia. Salaatit ovat kuitenkin oiva keino lisätä paljon täyttäviä ruoka-aineita omaan ruokavalioon kerralla. Suosi lautasmallia ja täytä ainakin puolet lautasestasi vihreällä salaatilla, tomaatilla, kurkulla ja muilla vihanneksilla. Amerikkalaistutkimuksen mukaan salaattia ennen varsinaista pasta-ateriaa syövät naiset söivät vähemmän kaloreita ruokailun aikana kuin he, jotka jättivät salaatin väliin.

Vihreä tee

Vihreällä teellä on todettu olevan hoikentavia vaikutuksia: sen sisältämät antioksidantit vauhdittavat aineenvaihduntaa ja näin ollen elimistön rasvanpolttoa. Tuoreessa japanilaistutkimuksessa vihreätä teetä nauttineet tutkimushenkilöt pudottivat painoaan, heidän aineenvaihduntansa vilkastui ja myös painoindeksissä näkyi merkittävä pudotus. Lisäksi osallistujien LDL-kolesterolin määrä laski.

Päärynät

Tämä mukana kannettava hedelmä on loistava välipala! Päärynä on yksi kuitupitoisimmista hedelmistä: 100 grammassa on kuitua 3,9 g. Kuitu laskee verensokeria ja auttaa välttämään napostelua aterioiden välillä. Osa päärynän kuidusta on erityisen hyödyllistä pektiiniä, joka toimii kasvualustana hyville suolistobakteereille eli probiooteille.

Vähärasvainen liha

Vähärasvainen liha sopii myös laihduttajan lautaselle. Sen lisäksi, että proteiini on merkittävä osa laihduttajan ruokavaliota, on lihassa paljon leusiinia. Se auttaa laihtumaan, mutta säilyttää silti kaloreita polttavan lihaksen. Lisäksi runsaan proteiinin syöminen pitää nälän kauemmin loitolla.

Oliiviöljy

Laihduttaja saattaa usein sortua karsimaan lähes kaikki rasvat ruokavaliostaan. Tämä ei kuitenkaan ole suotavaa, vaan hyviä rasvoja kannattaa sisällyttää ruokavalioon myös silloin, kun toiveissa on painonpudotus. Tutkimusten mukaan esimerkiksi oliiviöljyn sisältämät kertatyydyttymättömät rasvahapot auttavat polttamaan kaloreita. Oliiviöljyä kannattaa lisätä esimerkiksi salaattien kastikkeisiin ja dippeihin. Sitä voi käyttää myös ruuan paistamisessa.

Kaneli

Kanelin käyttäminen esimerkiksi puurossa auttaa vastustamaan päivällä iskevää makeanhimoa. Kaneli hillitsee aterian jälkeen syntyviä insuliinipiikkejä ja lisäksi sillä on tutkimusten mukaan positiivisia vaikutuksia myös verensokeriin ja kolesteroliin.

Pähkinät

Pähkinät liiallisissa määrin ovat jopa lihottavia niiden sisältämän runsaan rasvan vuoksi. Siitä huolimatta niitä olisi syytä sisällyttää ravintoon kohtuullisia määriä: niistä saa pehmeää rasvaa, hyvää proteiinia, kuitua, tarpeellisia kivennäisaineita sekä vitamiineja.

Runsaskuituiset murot

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan runsaskuituisten murojen syöminen aamupalaksi on avuksi painonhallinnassa. Tutkimuksessa havaittiin, että muroja aamulla syöneet pysyivät kylläisinä pidempään kuitujen ansiosta. Huomaathan kuitenkin, että sokeroidut riisimurot ovat kaikkea muuta kuin laihduttajaystävällistä ruokaa.

Lähde: WebMD.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest