Laihduttaja, onnistu painonpudotuksessa! Tätä et tullut ehkä ajatelleeksi

Juo jotain muutakin kuin kahvia ja kaljaa

Nesteen juominen on tärkeä osa terveyttä, sillä elimistö ei toimi kunnolla jos ihmisellä on nestehukka. Syömisen hallinnassa veden juomisella on merkitystä, sillä saatamme jopa syödä janoomme. Liian vähäinen juominen johtaa helposti uupumiseen ja keskittymiskyvyn heikkenemiseen ja pahimmassa tapauksessa silloin tulkitaan kehon viestejä väärin ja pahimmassa tapauksessa uupumusta yritetään poistaa sokerisella välipalalla.

Kahvi, alkoholi sekä muun muassa erilaiset kola- ja energiajuomat poistavat elimistöstä nestettä. Näitä juomia nauttiessa olisi tärkeää lisätä myös veden juomista. Hyvä nestemäärä riippuu monesta asiasta, mutta yleensä päivittäin riittää noin 1-2 litraa vettä. Liikunta ja runsas hikoilu lisäävät nesteen tarvetta.

Vältä sokeria ja valkoista viljaa

Lienee selvää, ettei sokeri ole ihmiselle välttämätöntä, ainakaan fyysisesti. Sokerista tulee helposti paljon energiaa, ja mitä enemmän sitä syö, sitä enemmän sitä tekee myös mieli. Myös valkoinen vilja on melko turhaa terveellisessä ruokavaliossa. Kun näitä välttää, ruokavaliosta vähenee samalla merkittävästi tyydyttyneen eli niin sanotun kovan rasvan määrä.

Älä kuitenkaan ole ehdoton, herkkupäivät ovat sallittuja. Koska tavoitteena on elämäntapamuutos, satunnainen herkuttelu ja juhlat kuuluvat elämään.

Suosi kuitupitoisia viljatuotteita

Kuitupitoinen ruokavalio on monin tavoin terveydelle hyväksi ja auttaa painonhallinnassa. Vaikka valitsisi kuitupitoisia viljatuotteita, määrällä on vaikutusta painoon. Jos haluat, että painosi laskee, et voi syödä määrättömästi ruisleipää vaikka se onkin terveellistä.

Älä välttele proteiinia

Proteiini helpottaa monin tavoin painonhallintaa, ja keventäjän lautasella saakin olla melko reippaasti vähärasvaista lihaa, kalaa, kanaa, kananmunia, maitotaloustuotteita ja palkokasveja.

Muista myös rasva

Liian usein painonhallitsija karsii ruokavaliostaan lähes kaiken rasvan pois. Rasvassa on tietenkin paljon energiaa, mutta me tarvitsemme sitä jonkin verran, lähinnä kasvirasvaa. Huolehdi siis, että painonhallinnasta huolimatta käytät riittävästi tarpeellista kasvi- ja kalan rasvaa.

Lähde: Keventäjän kunto- ja ravintokirja, Anette Palssa ja Sirpa Arvonen

Keventäjissä saat tehokkaat työkalut painonhallintaan. Liity nyt!

Säännöllinen ateriarytmi, oikeat annoskoot sekä riittävä kasviksien ja marjojen määrä ruokavaliossa ovat onnistuneen laihdutuksen peruspilareita. Yleensä laihduttajan on kuitenkin tarpeellista tehdä ruokavalioonsa muutamia muitakin viilauksia, jotta painonpudotus onnistuu.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest