Lasten kanssa retkellä luonnossa

Pidempi patikka- tai pyöräretki on mukava suunnata paikalle, jossa on nuotiopaikka makkaran tai lettujen paistamista varten. Avotulen teko on kielletty muilla paikoilla. Lähiretken ”lämpimäksi ruuaksi” maistuvat esim. nakit. Kuumenna ne kotona kattilassa. Nosta nakit ruokatermokseen ja kaada keitinvettä päälle. Sulje tiiviisti.

Juomaksi retkelle sopivat esim. maito- ja mehutetrat. Lämmin juoma valmistuu kätevästi teepusseilla, murukahvilla tai mehutiivisteellä jokaisen makuun yhden termospullon vedestä.

Paloittele kotona porkkanaa, kurkkua, naurista, omenaa, mandariinia tms. sopiviksi suupaloiksi ja pakkaa palat matalaan kannelliseen muovirasiaan. Mukaan väri-iloksi sopivat myös kirsikkatomaatit tai retiisit.

Tee eväsleivät ruis- tai muusta täysjyväviljaisesta leivästä. Sipaise pinnalle voileipämargariinia ja levitä toiselle leivän puoliskolle rasvatonta/vähärasvaista leikkelettä ja toiselle kevytjuustoa. Lisää salaatti, tomaatti, paprika ja/tai kurkku leipien päälle, vasta kun ne syödään, koska niiden kosteus tekee leivät ja päällysteet helposti ikävän niljakkaiksi. Paperinen eväspussi pitää leivät raikkaampina kuin muovipussi.

Lämpimänä päivänä voit ottaa evääksi mukaan myös kylmän ruokaisan pirtelön termospullossa. Nesteeksi sopii jogurtti, piimä, maito, mehu, soija- tai kaurajuoma. Lisää joukkoon pakastemarjoja ja hedelmistä esim. omenaa, päärynää, banaania tai melonia. Lisää pirtelöön 1-2 rkl kaurahiutaleita, leseitä tai niiden sekoituksia ja/tai pähkinöitä. Ne antavat pirtelölle tuhtiutta, niin että kotiin patikointi tai pyöräily sujuu mukavasti.

Pikku-retkelle eväiksi riittävät esim. muutama mandariini ja vähän pähkinöitä ja/tai rusinoita ja jokaiselle pienet vesipullot tai mehutetrat.

Lapset ovat innokkaita oppimaan. Kerro heille metsän puista ja muista kasveista ja opeta valmistamaan vaikka käpylehmiä. Neuvo lapsille myös pienestä pitäen, että kaikki mikä metsään viedään, tuodaan sieltä myös pois.

Kaikenikäiset lapset rakastavat retkiä! Mukava tekeminen, luonnon tarkkailu ja rento yhdessäolo saa hyvälle tuulelle. Ja mikäpä maistuisi paremmalta kuin lämmin juoma ja kotonatehdyt eväät luonnossa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest