Liikaa ja liian usein? Välipalat voivat estää laihtumisen

Välipalojen syömisessä avainasemassa ovat oikea ajoitus ja välipalan laatu.

Välipala pitää nälkää

Kunnollinen välipala on kuin pieni ateria, jonka tulisi pitää sinut täytenä tunnista kahteen tuntiin. Monet napostelevat riisikakkuja ja omenoita välipalaksi, mutta ovat jo pian taas nälkäisiä. Koosta esimerkiksi iltapäivän välipalasi niin, että tiedät pärjääväsi sillä illalliseen saakka. Kunnollisen välipalan avulla et myöskään sorru helposti mielitekoihin. Tasapainoisen välipalan tulisi sisältää täyttäviä proteiinipitoisia raaka-aineita, kuten maitotuotteita, pähkinöitä tai vähärasvaista lihaa.

Muista kalorit

Saatamme syödä huomaamattamme välipalaksi enemmän kaloreita kuin olisi tarpeen. Välipalat ovat tärkeitä säännöllisessä syömisessä, mutta ne eivät saisi nostaa päivittäistä kalorinsaantiamme liikaa. Pidä huoli, että proteiinipitoinen välipala sisältää enintään 200 kiloaloria. Hyvä välipala koostuu esimerkiksi jogurtista marjojen ja pähkinöiden kera. Jos liikut paljon ja tarvitset energiaa, voit tässä tapauksessa syödä tukevamman välipalan.

Älä syö turhaan

Ajoita välipalasi niihin hetkiin, kun oikeasti tarvitset sitä. Pelkästä tottumuksesta syöminen on yksi yleisimmistä välipaloihin liittyvistä virheistä. Mieliteot voivat kertoa myös väärin koostetuista aterioista. Esimerkiksi ravitsevalla ja kunnollisella aamupalalla tulisi jaksaa helposti lounaaseen saakka, jolloin ylimääräisiä välipaloja ei tarvita. Iltapäivällä välipala voi puolestaan olla paikallaan, jotta jaksat päivälliseen saakka ilman kiljuvaa nälkää.

Luovu maitokahveista

Jos juot mielelläsi maitokahveja, ota huomioon, että kahvikin on välipala. Riippuen valitsemastasi kahvista se voi sisältää jopa satoja kilokaloreita. Kahvin kanssa tekee usein mieli jotain makeaa, jolloin kalorimäärät voivat nousta hyvinkin korkeiksi. Jos et voi elää ilman kahvia, rajoita sen juonti muutamaan kupilliseen, ja kaada kahviisi täysmaidon sijaan rasvatonta maitoa. Tarkkaile myös sokerin määrää.

Voit kokeilla myös vaihtaa osan kahvista antioksidanttipitoiseen ja kalorittomaan teehen. Tee hillitsee tehokkaasti myös makeanhimoa.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest