Paino kuriin oikealla ruokailulla: Pienennä annoskokojasi helposti

Syö ravitsevia ruokia

Kun annoskokoa pienennetään, ei kannata vain syödä pienempiä annoksia, vaan korvata osa ruoasta kasviksilla. Kasvikset täyttävät, niistä tulee kylläinen olo ja siten energiapitoisempaa ruokaa kuluu vähemmän. Jos annoskokoa vain pienennetään, jää helposti nälkä, eikä se ole tarkoitus.

Täytä lautanen siis pääosin kasviksilla tai salaatilla ja nauti pienempi annos ruokia, joissa on enemmän kaloreita. Pidä myös mielessä lihan, kasvisten ja muiden lisukkeiden oikea määrä suhteessa toisiinsa.

Älä ahmi

Lautasta ei ole pakko syödä tyhjäksi, jos et ole enää nälkäinen. Syö rauhassa ja havainnoi tuntemuksiasi. Aivosi tarvitsevat aikaa ymmärtääkseen, että olet kylläinen. Syö siis hitaasti ja nauti ruoastasi.

Syö vain ruokapöydän ääressä

Älä syö tietokoneen tai television äärellä. Jos syöt samalla kun surffaat netissä tai katselet televisiota, se vie keskittymisen pois ruoasta eivätkä aivot eivät saa täydellistä kuvaa ruoansulatusjärjestelmäsi lähettämistä signaaleista.

Ruokapöydän ääressä keskityt ruokailuusi paremmin ja pystyt todella ajattelemaan, mitä syöt. Varaa ruoasta nauttimiselle oma aikansa ja jatka muita touhuja sen jälkeen kun olet syönyt.

Pienennä lautasen kokoa

Jos lautaset ovat kovin suuria, älä silti kasaa lautasta täyteen. Voit myös käyttää pienempiä astioita: niiden käyttäminen auttaa usein pitämään annoskoot järkevinä. Pieni lautanen näyttää helposti täydeltä ja samalla huijaat itseäsi syömään pienempiä määriä.

Juo vettä ennen ruokailua

Tutkimuksissa on havaittu että ihmiset sekoittavat usein janon- ja näläntunteen keskenään, minkä takia monet syömme enemmän kuin olisi tarpeellista. Laihduttaessa olisi siis tärkeää juoda vettä riittävästi, niin nälän tunnekin pysyy paremmin kurissa. Lasillinen vettä ennen ateriaa auttaa sinua myös tuntemaan olosi täydemmäksi, etkä tarvitse ylimääräisiä kaloreita.

Keventäjissä saat tehokkaat työkalut painonhallintaan. Liity nyt!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest