Napinat pois ruokapöydästä – tympeä tunnelma yhteydessä lasten ylipainoon

Perheissä, joissa yhteiset päivällishetket ovat lämminhenkisiä ja ilmapiiriltään myönteisiä, on lasten riski ylipainoon pienempi, kertoo Foxnews uudesta yhdysvaltalaistutkimuksesta.

Tutkimukseen osallistui 120 6­–12-vuotiasta lasta, joiden perheessä syötiin yhdessä vähintään kolme kertaa viikossa. Perheiden ruokailuja nauhoitettiin videolle kahdeksan päivän ajan, minkä lisäksi tutkimukseen kuului sekä vanhempien että lasten haastatteluja.

Normaalipainoisten lasten perheissä ruokailuhetket kestivät kauemmin ja niissä oli todennäköisemmin mukana paitsi äiti, myös isä tai isäpuoli. Keskimäärin tutkittavissa perheissä käytettiin päivällisen syömiseen 16 minuuttia. Normaalipainoisten lasten perheissä keskiarvo oli 18 minuuttia ja ylipainoisten lasten perheissä 13,5 minuuttia.

80 prosenttia normaalipainoisten lasten perheistä söi päivällistä perheen kanssa keittiössä, ylipainoisten lasten perheistä keittiössä söi 55 prosenttia.

Tutkimuksen mukaan negatiivinen tunnelma ja epäjohdonmukainen kurinpito olivat yhteydessä ylipainoon, kun taas ystävällinen ja lämmin tunnelma ruokapöydässä linkittyi normaalipainoon. Tutkimuksen perusteella näyttää siltä, että keskittyminen yhteiseen, rauhalliseen ruokahetkeen ja myönteinen tunnelma syödessä on tärkeää.

Lähde: Foxnews

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest