Haluatko eroon makeanhimosta? Ratkaisu voi löytyä aamiaisesta

Yhdysvaltalaistutkimuksen mukaan aamupalan syöminen vähentää sekä makean- että suolaisenhimoa.

Tutkimukseen osallistui pieni joukko nuoria naisia, jotka normaalisti eivät syöneet aamupalaa. Naiset jaettiin kolmeen ryhmään, joista yksi ryhmä söi 350 kilokaloria sisältävän aamiaisen normaalilla määrällä proteiinia, toinen ryhmä 350 kilokaloria sisältävän runsasproteiinisen aamupalan ja kolmas ryhmä jätti aamupalan kokonaan väliin. Jokainen ryhmä noudatti vuorotellen jokaista ruokavaliota seitsemän päivän ajan.

Tutkimuksessa selvisi, että aamupala nosti dopamiinitasoja, ja mitä korkeammalle tasot nousivat, sitä vähemmän henkilöt kokivat erilaisia mielitekoja.

Molemmat aamiaiset vähensivät sekä makean- että suolaisenhimoa, minkä lisäksi runsasproteiininen aamupala hillitsi erityisen tehokkaasti suolaisenhimoa.  

Tutkimuksen mukaan vaikuttaakin siltä, että dopamiinitasoilla on merkittävä vaikutus mielitekoihin. Tutkimustuloksesta voi olla hyötyä ylipainon ehkäisyssä tulevaisuudessa.  

Lähde: medicalnewstoday

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest