Turvotus pois – syö näitä ruokia

Esimerkiksi pikkujoulujen suolainen ruoka ja huonot yöunet saattavat kostautua seuraavana päivänä turvotuksella. Turvotusta voi helpottaa syömällä näitä ruokia.

Banaani

Kuitupitoinen banaani tekee hyvää vatsalle, sillä sen sisältämä kalium auttaa ruoansulatusta toimimaan.

Appelsiinimehu

Lasillinen appelsiinimehua aamulla voi olla hyvä idea, sillä appelsiinin happamuus saattaa auttaa turvotukseen ja keventää oloa. Laimenna mehua vedellä, mutta jätä hiilihapolliset vaihtoehdot väliin.

Älä välttele mausteita

Vaikka mausteinen ruoka ei välttämättä houkuttele, saattaa mausteista olla hyötyä turvotuksen poistamiseen. Mausteet tehostavat aineenvaihduntaa ja saattavat siten myös poistaa turvotusta.

Vältä suolaa

Suola turvottaa, joten älä sorru ranskanperunoihin, sipseihin tai muihin suolapommeihin, jotka taatusti vain pahentavat turvotusta. Mausta ruoka muilla mausteilla ja välttele suolaa. Syö esimerkiksi suolaamattomia pähkinöitä tai popcorneja, jos kaipaat jotain rapeaa.

Riisi

Riisi, kuten myös keitetyt perunat, ovat hyvä vaihtoehto lounaan tai päivällisen hiilihydraatiksi, kun olo on turvonnut. Riisin ja perunoiden kanssa vatsa ei joudu koville.

Piparminttutee

Piparminttutee voi vähentää turvotusta ja rauhoittaa vatsaa. Kokeile myös vihreää teetä.

Lähde: Huffington post

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest