Mehupaastoilla haittavaikutuksia – varo näitä

Mehupaastot, joiden tarkoituksena on puhdistaa elimistöä, saattavat aiheuttaa myös haittavaikutuksia, uutisoi Foxnews.

1. Proteiininpuute

Monissa mehuissa ei ole lainkaan proteiinia, joka on rasvojen ja hiilihydraattien ohella välttämätön ravintoaine. Keho tarvitsee proteiinia solujen rakentamiseen ja lihasten toimintaan. Vihanneksissa ja hedelmissä proteiinia yleensä vain vähän, joten mehukuurilla proteiininsaanti voi jäädä todella vähäiseksi tai olemattomaksi.

Hedelmien puristaminen mehuksi saattaa myös poistaa niiden kuitua. Kuitu on vatsan toiminnalle tärkeää, se myös pitää hyvin nälkää.

2. Säästöliekki

Mehukuurien sisältämät kalorimäärät vaihtelevat, mutta yleisesti ottaen niiden sisältämät päivittäiset energiamäärät saattavat jäädä jopa alle tuhannen kilokalorin, mikä saattaa saada kehon pitämään kiinni rasvasta entistä tiukemmin. Kyse on niin sanotusta säästöliekki-ilmiöstä.

3. Huono olo ja lihasten menetys

Mehukuureihin liittyy helposti päänsärkyä, palelua, huonoa oloa, heikotusta, mielialan vaihteluita ja vatsakipuja. Myös lihasheikkous on tyypillistä. Olo ei siis välttämättä ole hyvä, mikä johtuu matalista kaloreista. Syömättömyys ei myöskään sovi aktiiviliikkujalle tai syömishäiriöille alttiille henkilöille.

Paaston ajatellaan antavan suolistolle mahdollisuuden levätä ja elimistölle aikaa puhdistautua kuona-aineista. Tutkimustulokset eivät kuitenkaan tue paaston oletettuja terveysvaikutuksia. Paasto on kertateko, ja jos suurimman osan vuodesta elää elimistöään rasittaen, muutaman päivän puhdistautumisesta ei ole mitään hyötyä.

Alkuvaiheen painonlaskusta jopa 2/3 voi olla lihaskudosta. Lihaskadon myötä perusaineenvaihdunnan taso laskee. Näin ollen, kun ryhdytään uudelleen syömään, lihominen on hyvin herkässä. Kun paino korjaantuu takaisin, lisääntyy ensin rasva ja vasta myöhemmin korjaantuu lihasmassa.

Lähde: Foxnews.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest