Välimeren ruokavalio superterveellinen – poimi vinkit!

Välimeren ruokavalio perustuu kasvisten, hedelmien ja oliiviöljyjen runsaaseen käyttöön sekä kalaan ja vaalean lihaan. Myös viljat ja palkokasvit ovat osa ruokavaliota. Maitotuotteita käytetään kohtuullisesti ja punaista lihaa harvakseltaan.

Muista öljy

Välimeren ruokavalioon kuuluu runsas oliiviöljyn käyttö. Pehmeät rasvat ovat todella tärkeitä jokaiselle, myös keventäjälle. Käytä siis ruoanlaittoon ja salaatinkastikkeeksi kasvipohjaista öljyä, esimerkiksi oliiviöljyä.

Mausta rohkeasti

Mausteet ovat hyviä polyfenolien lähteitä, joten mausta niin vahvasti kuin vain mielesi tekee. Kun ruokasi on värikästä sekä vihannesten että mausteiden takia, voit olla varma, että saat aterialta aimo annoksen polyfenoleja.

Suosi vihanneksia

Tasapainota lautasesi noudattamalla lautasmallia. Älä siis unohda runsasta vihannesmäärää lautaseltasi. Kun annos on koostettu oikein, saat siitä monipuolisesti ravintoaineita ja pysyt kylläisenä pidempään.

Vältä valkoista viljaa

Hiilihydraattien laadulla on väliä. Suosi täysjyvätuotteita ja karsi sokerin ja valkoisen viljan osuutta ruokavaliostasi. Täysjyvätuotteet tarjoilevat enemmän kuitua ja madaltavat ruoan glykeemistä indeksiä.

Lähde: Women’s Health

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest