Viisi pientä ja helppoa askelta kohti terveellisempää ruokavaliota

Terveellisestä ruokavaliosta kiinnipitäminen voi olla vaikeaa kiireisen arjen keskellä. Myös liian kunnianhimoiset tavoitteet voivat tehdä terveellisten elämäntapojen noudattamisesta ylivoimaisen vaikeaa. Useimmiten parhaimmat tulokset saavutetaan pienillä muutoksilla nykyiseen ruokavalioon. Aloita muuttamalla yksi asia kerrallaan, ja pidä siitä kiinni kunnes se muuttuu rutiiniksi. Tämän jälkeen voit lisätä toisen terveellisen tavan elämääsi. Pienillä muutoksilla onnistut varmasti.   

Seuraavat viisi tapaa auttavat sinua kohti terveellisempää ruokavaliota ja elämäntapaa.

Aloita juomista

Virvoitus- ja energiajuomat, sekä mehut ovat täynnä sokereita, ja lukuisat tutkimukset osoittavatkin, että nämä juomat edistävät huomattavasti painonnousua. Myös kaakao, cappuccino ja muut kuumat juomat sisältävät usein paljon sokeria ja kaloreita. Ensimmäinen askel kohti terveellisempää ruokavaliota on lopettaa turhien kaloreiden juominen.

Hyväksi havaittu keino kaloripitoisista juomista irti pääsemiseksi on juoda runsaasti vettä. Pidä vesipullo aina mukanasi ja raikasta vettä työpöydälläsi. Voit totutella veden juontiin laimentamalla sokeroimatonta täysmehua vedellä kunnes totut pelkän veden makuun. Voit tehdä vedestä myös houkuttelevamman näköistä lisäämällä veteen värikkäitä hedelmäsiivuja.

Tee ruokavaliosta ykkösasia

Kiireisenä arkena mukavuus voittaa usein terveyden, ja tyydymmekin turhan usein valmis- tai pikaruokiin. Ruoka on tärkeä osa terveytemme hoitamista. Ravitsevan ruoan avulla jaksamme huolehtia paremmin myös velvollisuuksistamme. Yksi askel kohti terveellisempää ruokavaliota on se, että teemme päätöksen ravitsevan ruoan syömisestä jalostettujen elintarvikkeiden sijasta.

Jos olet aikaisemmin epäonnistunut pitämään kiinni terveellisestä ruokavaliosta, tee päätös, että ansaitset jotain parempaa. Tee terveellisestä ruokavaliosta todellinen prioriteetti elämässäsi. 

Syö ravitseva aamiainen

Terveellisen aamiaisen valmistaminen voi tuntua haastavalta, ja liian moni tyytyykin korvaamaan aamupalan kahvikupillisella. Kaurapuuro, kananmuna, jogurtti ja smoothie ovat kuitenkin yksinkertaisia aamupalavaihtoehtoja, joiden valmistaminen on nopeaa ja helppoa. Ravitseva aamupala estää sinua himoitsemasta epäterveellisiä välipaloja heti töihin päästyäsi ja ylensyöntiä lounaalla.

Suunnittele viikon ateriasi etukäteen

Tarvitset vain puoli tuntia viikossa siihen, että suunnittelet koko viikon terveelliset ateriat etukäteen. Istu alas kynän ja paperin kanssa ja tee lista mieluisista aamiais-, lounas- ja päivällisruoista.

Jos nämä ateriat sisältävät jo vihanneksia, proteiineja ja terveellisiä rasvoja, pidä huolta, että ne myös pysyvät osana päivittäisiä ruokailutottumuksiasi. Jos eivät, niin tee esimerkiksi luettelo vihanneksista joita haluat lisätä ruokavalioosi, ja suunnittele ateriat niiden mukaan.

Kun suunnittelet aterioitasi, älä unohda välipaloja ja mukaan otettavia ruokia. Pidä huolta, että sinulta löytyy aina kaapistasi hyviä raaka-aineita, kuten tuoreita hedelmiä ja vihanneksia, kokojyväleipää, juustoa, kananmunia, siemeniä ja pähkinöitä. Kun suunnittelet ateriat etukäteen, sinun ei tarvitse huolehtia päivittäin siitä, mitä tekisit ruoaksi. Ruokien suunnittelu etukäteen pienentää myös kauppalaskuasi, kun kaupassa ei tarvitse käydä joka päivä.

Tee oikeita valintoja ravintolassa

On totta, että emme voi valmistaa terveellisiä aterioita joka ikinen päivä. Elämään kuuluu myös ulkona syöminen. Kun menemme ulos syömään ja tilauksen aika tulee, päädymme usein epäterveellisiin vaihtoehtoihin hyvistä aikeistamme huolimatta. Ystävien tilaukset, tuoksut ja mieliteot voivat vaikuttaa omaan valintaamme.

Toisaalta ravintolassa voi olla helppoa syödä terveellisesti, sillä tarjolla on aina myös terveellisiä vaihtoehtoja, toisin kuin kotonamme. Kun tilaat annostasi, valitse ruokia jotka sisältävät hyvää proteiinia, sekä salaattia tai kasviksia. Nämä raaka-aineet maistuvat hyviltä, ja ovat paljon terveellisempiä kuin raskaat pasta-annokset.

Lähde: Huffington Post

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest