Juusto voi hieman pienentää diabetesriskiä

Maidon ja diabeteksen yhteyksiä on tutkittu aiemminkin ja nyt julkaistut tulokset perustuvat näiden tutkimusten yhteisanalyysiin. Laatukriteerit täyttäviä tutkimuksia löytyi lopulta seitsemäntoista.

Tulosten perusteella riski sairastua aikuistyypin diabetekseen saattaa pienentyä, jos maitotuotteita käyttää vähintään 400 grammaa päivittäin. Rasvaisten maitotuotteiden tai jukurttien syöminen ei vaikuttanut diabetesriskiin. Päivittäinen juuston ja vähärasvaisten maitotuotteiden nauttiminen sen sijaan saattoi pienentää riskiä.

Brittitutkijoiden tutkimus ei paljasta mikä tarkalleen maitotuotteissa ehkäisisi diabetesta, mutta todennäköisesti yhteyteen vaikuttavat myös muut elintavat ja ruokavalio.

Tulokset julkaistiin American Journal of Clinical Nutrition -lehdessä.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest