Kahvinjuonnilla yllättävä terveysvaikutus – tiesitkö tätä?

Kahvinjuonti saattaa olla hyödyksi valtimoille. Tuoreen korealaistutkimuksen tulokset ovat uskottavia, sillä kahvinjuonti on aiemmin liitetty sydänriskien ja diabetesriskin pienentymiseen.

Tutkimuksessa hyödynnettiin 25 000 keskimäärin 41-vuotiaan terveen miehen ja naisen terveystarkastustuloksia. Koreassa vuosittaiset terveystarkastukset ovat yleisiä ja niihin kuuluu usein myös sepelvaltimoiden tietokonekuvaus.

Kun tutkijat yhdistivät tiedot osallistujien kahvinjuonnista valtimokuvausten tuloksiin, he havaitsivat valtimoiden olevan parhaimmassa kunnossa osallistujilla, jotka joivat 3–5 kupillista kahvia päivittäin. Verrattuna kahvia vierastaviin myös tätä vähäisempään ja suurempaan päivittäiseen kahvitteluun liittyi suotuisia vaikutuksia, mutta yhteydet olivat heikompia.  

Yhteydet pysyivät ennallaan riippumatta osallistujien iästä, sukupuolesta, tupakoinnista, alkoholin käytöstä, mahdollisesta ylipainosta ja muista valtimoiden kuntoon ja sydänriskeihin vaikuttavista tekijöistä.

Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Heart-lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest