Laihduttaja, varo näitä kohtalokkaita virheitä

Vältä seuraavia painonpudotusvirheitä päästäksesi parhaaseen lopputulokseen.

Luovut liiasta

Kokonaisesta elintarvikeryhmästä luopuminen voi aiheuttaa ravitsemuksellisia puutoksia, puhumattakaan mielihaluista joita kieltäytyminen laukaisee. Sen sijaan, että karsisit ruokavaliostasi esimerkiksi kaikki hiilihydraatit, keskity täysjyväviljatuotteisiin ja tarkkaile annoskokoa. Liian suuri annos pastaa lihottaa, ei pasta itsessään.

Pelkkää aerobista treeniä

Asutko juoksumatolla, mutta et koskaan nostele painoja? Liikuntaa tulisi harrastaa monipuolisesti. Aerobinen liikunta polttaa sekä rasvaa että lihaksia, joten se tarvitsee rinnalleen voimaharjoittelua. Voimaharjoittelu ei ainoastaan kasvata lihasmassaa, vaan se myös vahvistaa niveliä ja vauhdittaa aineenvaihduntaa. Lihakset polttavat kaloreita pitkään urheilusuorituksen jälkeenkin.  

Harjoittelet tyhjällä vatsalla

Tyhjällä vatsalla harjoittelu kohdistaa energiankäytön lihaksiin kehon pitäessä tiukasti kiinni rasvasta. Lihakset parantavat kehosi aineenvaihduntaa, joten et varmastikaan halua menettää niitä.

Pieni välipala ennen treeniä antaa kehollesi polttoainetta, parantaa kestävyyttä ja käynnistää aineenvaihdunnan. Ennen harjoittelua kannattaa syödä helposti sulavia hiilihydraatteja ja proteiinia. Hyvä treenaajan aamupala on esimerkiksi smoothie.

Nukut liian vähän

Onko treenaamiseen käyttämäsi aika pois yöunista? Muuta tottumuksiasi, sillä painonpudottamisessa riittävä uni on erittäin tärkeää. Tarvitset paljon energiaa pitääksesi yllä harjoitteluohjelmaa ja ruokavaliota. Unesta tinkiminen vaikuttaa kehon kykyyn hallita ruokahalua. Liian vähäinen uni stimuloi ruokahalua lisäävää hormonia, joka lisää riskiä sortua herkutteluun.

Jätät aterioita väliin

Kaloreiden vähentäminen on avain painonpudotukseen, mutta aterioiden väliin jättäminen vahingoittaa aineenvaihduntaa. Kun odotat syömistä liian kauan, aineenvaihduntasi hidastuu ja viivyttää painonlaskun vaikutuksia. Jos aikataulusi on yksinkertaisesti liian kiireinen kunnon aterioiden nauttimiseen, osta pieniä välipaloja joita voit nauttia pitkin päivää pitääksesi aineenvaihdunnan liikkeessä.

Lähde: http://www.popsugar.com

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest