Yksinkertainen kikka moninkertaistaa terveysremonttisi onnistumismahdollisuudet

Tutkimuksessa tupakoinnin lopettamisessa onnistui 50 prosenttia miehistä ja naisista, joiden puolisot aloittivat tupakkalakon samaan aikaan. Jos puoliso jatkoi tupakointia, tupakoinnin onnistui lopettamaan vain 8 prosenttia.

Laihduttamisessa onnistui 36 prosenttia naisista ja 26 prosenttia miehistä, joiden puoliso aloitti laihduttamisen samaan aikaan, mutta vain 10–15 prosenttia yksin yrittäneistä. Liikuntaa onnistui lisäämään puolestaan 67 prosenttia liikuntaharrastuksen yhdessä aloittaneista, mutta itsekseen aloittaneista vain noin 25 prosenttia.

Samanlainen vaikutus havaittiin pariskunnissa, joissa toinen osapuoli oli jo omaksunut terveet elintavat aiemmin, mutta yhteys ei ollut yhtä vahva.

Tutkimus julkaistiin Jama Internal Medicine -lehdessä, ja siihen osallistui 3 700 pariskuntaa. Osallistujat olivat yli 50-vuotiata.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest