Liikunta lastenvaunujen kanssa?

Kysymys: Minkälaista liikuntaa kävely lastenvaunujen kanssa on? Lukeutuuko se arkiliikuntaan vai kehittääkö kuntoa? Lapsen kanssa liikkuminen on usein ainoa vaihtoehto ja olisi mukavaa jos se soveltuisi terveysliikkujan kunto-ohjelmaan.

Sirpa Arvonen (Liikuntavalmentaja) vastaa:

Lastenvaunujen kanssa kävely on oikein hyvää liikuntaa keventäjälle. Vaunujen työntäminen tuo kävelyyn hieman lisävastusta, joten se on tehokkaampaa. Jos kävelet ripeästi, niin että hikoilet ja saat itsesi hengästymään, se on kuntoa kehittävää, sykettä nostavaa liikuntaa. Samoin jos kävelet pitkään eli yli tunnin leppoisamminkin, se kehittää kestävyyskuntosi perustaa oikein mainiosti.

Jos kävelet vaunujen kanssa päivittäin, tee erilaisia lenkkejä eri päivinä. Yhtenä päivänä viikossa oikein pitkä, parina päivänä hikoiluttava ja reipas 40-60 minuutin lenkki. Voit valita kävelylenkkireiteille enemmän mäkiä reippaina lenkkipäivinä. Muina päivinä sitten kevyempikin käyskentely riittää. Voit myös jumpata vaikkapa kyykkyjä kun palaat kotipihalle. Kokeile myös jumpata vauvan kanssa – siitä molemmat hyötyvät ja iloitsevat.

http://www.keventajat.fi/hyvinvointi/terveys/imetys-ja-makeanhimo

http://www.keventajat.fi/hyvinvointi/terveys/imetys-ja-uusi-raskaus

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest