Liikunta on lääkkeiden veroinen hoito moneen vaivaan

Tiedot perustuvat tuoreeseen katsaustutkimukseen, jonka tulokset julkaistiin British Medical Journalissa. Tutkimuksessa yhdistettiin yli 300 tutkimuksen aineistot ja 340 000 potilaan terveystiedot.

Aineistojen yhteisanalyysissa liikunta ja lääkehoidot havaittiin yhtä tehokkaiksi sepelvaltimotautipotilaiden hoidossa sekä diabeteksen vaarassa olevilla, kun mittarina käytettiin potilaiden kuolleisuutta. Aivohalvauspotilaiden kuntoutuksessa liikunta oli jopa lääkkeitä parempi, mutta sydämen vajaatoimintaa potevilla liikunta hävisi diureetti-verenpainelääkkeille.

Havainnon tehneet tutkijat uskovat liikunnan sopivan hyvin monien potilasryhmien hoitoon, vaikka tutkimustulokset rajoittuvatkin tällä hetkellä lähinnä sydän- ja verisuonitauteihin. Tulostensa perusteella tutkijat suosittavat kokeilemaan liikuntareseptejä tilanteissa, joissa käytettävissä olevien lääkkeiden teho tiedetään vaatimattomaksi.

Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest