Liikunta vähentää masennusta

Liikunnalla on positiivisia vaikutuksia masennusta sairastaviin. Brittitutkijoiden tulokset perustuvat 11 000 aikuisen terveystietoihin, joita on kerätty osallistujien syntymästä saakka. Osallistujia seurattiin 50-vuotiaaksi.

Tutkijoilla oli käytössään tiedot osallistujien masennusoireista sekä koko aikuisiän kattavat tiedot liikuntaharrastuksista ja fyysisestä aktiivisuudesta. Kun nämä tiedot yhdistettiin, tutkijat havaitsivat liikuntaa harrastavien potevan masennusoireita muita osallistujia harvemmin ja yhteys havaittiin halki koko aikuisiän. Liikunnan lisääminen myös vähensi masennusoireita osallistujilta, jotka olivat fyysisesti passiivisia parikymppisinä.

Liikunnan ja masennuksen yhteys on havaittu aiemminkin, joten tulokset vahvistavat jo olemassa olevaa tutkimusnäyttöä liikunnan vaikutuksista mielialaan. Tutkimus julkaistiin lääketieteellisessä Jama Psychiatry -lehdessä.

Lähde: Uutispalvelu Duodecim

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest