Näin onnistut painonpudotuksessa ja pysyt ihannepainossasi

Sitoudu elämänmuutokseen

Ennen kuin edes aloitat laihduttamista, mieti tavoitteitasi ja motivaatiotasi. Laihdutukseen on sitouduttava hyvin pitkäaikaisesti ja elämäntapamuutokseen loppuiäksi. Pysyvä painonpudotus ei onnistu viikoissa eikä edes kuukausissa, vaan sinun on muutettava ruokailu- ja liikuntatottumuksiasi pysyvästi! Muista kuitenkin Positiivinen asenne itseäsi kohtaan: laihdutuksessa olennaista on se, että jaksat uskoa omaan onnistumiseesi.

Unohda muotidieetit

Erilaiset trendidieetit toimivat hyvin harvoin silloin, jos tavoitteena pysyvä painonpudotus. Nälkäkuurin jälkeen kilot palaavat, kun itse palaat vanhoihin elintapoihisi.

Vaikka se saattaa kuulostaa tylsältä, tutkimuksissa on havaittu, että painoaan pysyvästi pudottaneilla on yhteistä runsaan liikunnan harrastaminen, vähärasvainen ruokavalio sekä kaloreiden seuraaminen.

Liikunta on lähes välttämätöntä

Liikunnan aloittaminen on monille hyvin vaikeaa, mutta jos haluat laihtua, on liikunta tärkeä osa tavoitettasi.

Painoa voi pudottaa laskemalla kaloritasoa, mutta hyvin vähäkalorisella ruokavaliolla on vaikeaa jatkaa loputtomiin. On myös muistettava, että 15 kilon painonpudotus tarkoittaa sitä, että jatkossa keho tarvitsee 500 kaloria vähemmän, eli koko loppuiän on syötävä tämän verran niukemmin tai liikuttava vastaavasti enemmän. Nauti siis sen verran kaloreita kuin kulutat ja jos nautit enemmän, tulee sinun myös liikkua enemmän.

Pyri liikkumaan ainakin tunti päivässä. Treenaa lihaksiasi, sillä lihakset polttavat lepotilassakin enemmän kaloreita kuin rasva. Muista, että liikunnaksi luetaan myös hyötyliikunta. Tutkimusten mukaan painoaan pysyvästi pudottaneet liikkuvat ahkerasti laihdutuskuurin jälkeenkin.

Oikea ruokavalio

Säännöllinen ruokailu pitää aineenvaihdunnan nopeana, nälän loitolla ja makeanhimon kurissa. Nauti ruokasi säännöllisesti päivittäin: kolme pientä ateriaa ja kaksi välipalaa. Ota aamupala tavaksi.

Muista sopivat annoskoot, sillä liiat kalorit ovat pääasiallinen syy painonnousuun. Vaikka useat eri dieetit voivat pudottaa painoa, painonsa pysyvästi pudottaneiden on havaittu nauttivan runsaasti kuitua sekä kohtalaisen vähärasvaista ruokavaliota. Tarkkaile kuitenkin, että saat riittävästi pehmeitä rasvoja.

Lisää ruokavalioosi ruokia, jotka sisältävät hitaita hiilihydraatteja. Yritä myös nauttia proteiinipitoisia ruokia joka aterialla ja suosi hedelmiä ja vihanneksia hiilihydraattien sijaan.

Punnitse itsesi jatkossakin

Tutkimusten mukaan painonpudotuksessaan onnistuneet henkilöt seurasivat painoaan säännöllisesti. Jos paino alkaa laihdutuksen jälkeen nousta, siihen on tärkeää reagoida välittömästi ja tehdä muutoksia elämätapoihin. Punnitse ja mittaa itseäsi säännöllisesti, ja pysy tarkkana siitä, että saat ihannepainosi pidettyä kun olet sen kerran saavuttanut.

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest