Näin syömällä hoikistut helpommin

Tutkimusanalyysissa tarkasteltiin 33 aiempaa tutkimusta, joihin osallistui yhteensä yli 70 000 henkilöä, kertoo British Medical Journal. Tutkimuksessa tarkasteltiin vähemmän rasvaa syöviä suhteessa normaalisti rasvaa syöviin. Tarkoituksena oli mitata, kuinka rasvan syöminen vaikuttaa painoon ja vyötärönympärykseen vähintään kuuden kuukauden aikana.

Tulokset paljastavat, että rasvan vähentäminen ruokavaliosta laskee painoa 1,6 kilolla ja kaventaa vyötäröä 0,5 senttimetrillä. Tutkijoiden mukaan tulokset osoittavat ensimmäistä kertaa ihmisten voivan laihtua, vaikka he eivät sitä yrittäisikään.

Tutkimustuloksista havaittiin myös, että rasvan vähentäminen oli yhteydessä pieniin, mutta tilastollisesti merkittäviin laskuihin sekä kolesterolissa että verenpaineessa. Näin ollen vähärasvaisesta ruokavaliosta voi olla apua sydänriskien vähentämisessä.

Tykkää Keventäjistä Facebookissa!

Lue lisää:

Kirjoita haku ja paina Enteriä

Liity 125 000+ tilaajaamme

Liity 125 000+ tilaajaamme

Tilaa ilmainen uutiskirjeemme nyt ja saat 20% alennuksen keventäjien jäsenyydestä. Saat säännöllisesti sähköpostiisi asiantuntijatietoa, käytännön vinkkejä ja erikoistarjouksia. 

Kiitos, että tilasit Keventäjän kirjeen! Tarkista vielä sähköpostisi ja vahvista liittyminen.

Pin It on Pinterest